Anklage: Arrangerede indsmugling af 115 kilo amfetamin gennem sydjysk station

Via den krypterede tjeneste EncroChat arrangerede to mænd ifølge anklagen indsmugling af store mængder narko gennem blandt andet Kolding Station.

I slutningen af marts 2020 kørte en VW Passat over grænsen fra Tyskland med 25 kilo amfetamin.

Ved Kolding Station blev amfetaminen givet videre til en anden person, der betalte for den og bragte den til København.

Politiet ved ikke, hvem der kom med amfetaminen, eller hvem der modtog den.

Til gengæld mistænker myndighederne en 33-årig mand for at have bestilt det ulovlige stof til levering i Danmark, og en 37-årig mand for at have sørget for at det blev hentet i Kolding og solgt videre i hovedstadsområdet.

Fredag i næste uge står de to mænd ved Retten på Frederiksberg tiltalt for at have arrangeret i alt fire ture, hvor der blev smuglet og videresolgt i alt 115 kilo amfetamin.

Stod det til de to mænd skulle de dog have fået noget mere amfetamin til landet, lyder det i anklageskriftet.

Efter den succesfulde levering af de 25 kilo amfetamin aftalte den 33-årige ifølge tiltalen en levering af det dobbelte.

Personen, der skulle transportere stoffet til Danmark, kunne dog ikke have mere end 30 kilo med ad gangen.

Så i stedet for 50 kilo måtte de nøjes med de 30.

Kolding Station har været et af omdrejningspunkterne for de tiltaltes organiserede indsmugling af amfetamin til Danmark.
Kolding Station har været et af omdrejningspunkterne for de tiltaltes organiserede indsmugling af amfetamin til Danmark.
Foto: Google Maps

Hash for mere end 12 millioner

Foruden de mange kilo amfetamin skal den 33-årige ifølge anklagemyndigheden i april 2020 have været i besiddelse af omkring 400 kilo hash.

Hashen købte han angiveligt for cirka 12.350.000 kroner. Pengene blev betalt i afdrag frem til starten af juni, efterhånden som hashen blev solgt videre, lyder anklagen.

Ifølge tiltalen arrangerede de to mænd smuglingen og handlerne via den nu lukkede beskedtjeneste EncroChat.

Det var en krypteret tjeneste, som var yndet af organiserede kriminelle, der brugte den til at aftale og planlægge deres lyssky gerninger.

Men i 2020 var det slut. Det lykkedes fransk politi at hacke sig ind i systemet, og umiddelbart efter blev flere end 800 personer anholdt rundt omkring i Europa.

Korrespondancer fra EncroChat er siden blevet brugt i flere retssager herhjemme om blandt andet hvidvask, narko samt våben og drab i bandemiljøet.

Da de to mænd 3. marts i år blev fremstillet i grundlovsforhør, nægtede de sig skyldige i anklagerne.

Retten har afsat i alt otte dage til at behandle sagen.