Asgreen efter karrierens største sejr: Jeg glæder mig til at fejre det i Kolding

Kasper Asgreen bliver rost fra hele verden efter sejren i Flandern Rundt. Særligt den lokale klub i Kolding er stolt.

Søndag kørte cykelrytteren Kasper Asgreen fra Kolding først over målstregen i det prestigefyldte løb Flandern Rundt. Dermed sikrede han sig karrierens største sejr og rykkede med egne ord op i en anden klasse af ryttere.

- Jeg er utrolig stolt og overvældet. Det har været fantastisk at se, hvor mange der følger med, og det var en fornøjelse at køre et fedt cykelløb. Det var den helt rigtige form for væddeløb.

Sådan lyder det i dag fra Deceuninck - Quick-Step-rytteren Kasper Asgreen på et online pressemøde om søndagens sejr.

Efter 254 kilometers cykelløb slog Asgreen hollandske Mathieu van der Poel i spurten, og Asgreen vandt sit første monument (de fem største endagsløb i cykelsporten kaldes også monumenter, red.).

- Flandern er den fedeste af dem alle. Kombinationen af brosten, længden og stigningerne. Det er et svært cykelløb, og den udfordring kan jeg godt lide. Et løb jeg gerne ville køre med i toppen af, men det er jo en drøm, som man ikke tør håbe på, siger han.

Stolthed i Kolding

Siden sejren er Kasper Asgreen blevet rost fra både verdensstjerner og lokale cykelkammerater. Blandt andet kaldte Wout van Aert, en af løbets forhåndsfavoritter, Asgreen for en ’verdensklasse cykelrytter’, mens formanden i Kolding Bicycle Klub, Asgreens gamle klub, var ved at få tårer i øjnene ved tanken om, hvad Kasper Asgreen var blevet til.

- Det er meget overvældende, og jeg prøver at tage mig tid til at svare folk, for det er virkelig sødt af dem, siger Kasper Asgreen.

Derudover glæder han sig til at fejre det med folk fra Kolding og hans gamle klub, når det på et tidspunkt kan lade sig gøre.

- Jeg håber på at kunne fejre det med dem på et tidspunkt. Og jeg er sikker på, at når jeg kommer hjem, skal jeg have en skål med et par stykker af dem, og ellers skal vi have kaffe og kage ved den nærmeste bager, når vi er ude at træne, siger han.

Stiger til et nyt niveau

Asgreen betegner selv sejren i Flandern rundt som karrierens største – og at det nu bliver en anden lønsnak, de skal have, når der skal forhandles ny kontrakt.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der også er interesse fra andre hold, så det er ikke til at vide, hvad der sker. Men jeg er glad for at være her, så jeg vil rigtig gerne fortsætte ved Deceuninck - Quick-Step, siger Kasper Asgreen.

Han siger selv, at han med sejren i Flandern Rundt stiger til et nyt niveau, hvor der bliver holdt mere øje med ham som cykelrytter.

- Det skal jeg lære at håndtere, for det bliver ikke nemmere at vinde cykelløb, når man er i den kategori, siger han.

Kasper Asgreen er den anden dansker, der vinder Flandern Rundt. I 1997 vandt Rolf Sørensen løbet. I 2019 fik Asgreen en andenplads i løbet.