Asgreen udgår af Tour de France

Kolding-rytteren Kasper Asgreen har kørt sin sidste etape i dette års Tour de France. En knæskade for en måned siden er årsagen.

For blot en uge siden blev cykelrytter Kasper Asgreen hyldet i sin hjemby, da han cyklede gennem Kolding på den tredje etape af Tour de France. I dag stiller han ikke til start på løbets 9. etape. 

Det oplyser hans hold, Quick-Step, på Twitter.

Asgreen døjer med smerter i venstre knæ efter sit styrt i Schweiz Rundt, og der er ikke den bedring, som man havde håbet på.

- Derfor har den medicinske stab besluttet, at han skal stoppe for ikke at bringe anden halvdel af sæsonen i fare, lyder det fra holdet.

Asgreen havde på forhånd gjort sig store forhåbninger om at levere et stort resultat på den indledende enkeltstart i København. I dagene op til stod det imidlertid klart, at han var nødt til at skrue sine forventninger ned.

- Desværre føler jeg ikke, at en sejr er et realistisk mål længere, sagde han op til løbet.

Kasper Asgreen måtte da også tage til takke med en beskeden placering som nummer 43 i enkeltstarten, og han har heller ikke gjort noget væsen af sig i det samlede billede på de efterfølgende etaper.

Det var på 3. etape af Schweiz Rundt i midten af juni, at Asgreen var en del af et uheld, hvor omkring 20 ryttere styrtede med fire kilometer til mål.

Da han nogle minutter senere kørte over målstregen, var han slemt forslået og blødte fra flere steder på kroppen. Hans hold oplyste, at Asgreen blandt andet pådrog sig et dybt sår i knæet, hvilket krævede flere sting.

Han udgik af Schweiz Rundt og meldte siden afbud til DM, men alligevel blev han udtaget til Tour de France.

Asgreen er den første dansker, der udgår af årets Tour de France. Aktuelt er i alt ni ryttere udgået af årets udgave af det franske etapeløb.