TV der bevæger dig

Aspiranterne til Designskolen skal lave kunst ud af en toiletrulle

I denne weekend skal de håbefulde ansøgere til Designskolen lave kunst ud af en toiletrulle. Men på grund af coronavirus er der lavet om på optagelsesproceduren.

Allan Schmidt underviser på Designskolen og skal vurdere ansøgernes værker. Foto: Designskolen, Kolding

Lav kunst ud af en toiletrulle.

Sådan lyder opgaven for de knap 400 håbefulde aspiranter, der i weekenden kæmper om de 70 eftertragtede pladser på Designskolen i Kolding.

- Selvom det måske kan virke lidt gakket, så er det en reel formgivningsopgave, hvor vi kan aflæse utroligt meget om deres kreative evner i forhold til, hvordan de løser opgaven, siger kommunikationsdesigner og underviser Allan Schmidt.

Valget faldt til sidst på toiletrullen, fordi den har en vis aktualitet i disse coronatider.

Allan Schmidt, underviser, Designskolen

Når valget faldt på toiletrullen som omdrejningspunkt for optagelsesprøven, så er det heller ikke tilfældigt.

- Vi snakkede både om aviser og mælkekartoner, men valget faldt til sidst på toiletrullen, fordi den har en vis aktualitet i disse coronatider, siger Allan Schmidt til TV SYD.

Desuden var det også vigtigt for underviserne at vælge et materiale, som alle har derhjemme, fordi optagelsesprøven i år er anderledes.

Læs også Designskolen får ny rektor

Optagelsesprøve derhjemme

Som med meget andet i samfundet, så har situationen med coronavirus også haft indflydelse på optagelsesprøven til Designskolen. Den plejer nemlig at blive holdt på skolens adresse i Kolding, men på grund af forbuddet mod store forsamlinger må ansøgerne altså sidde hjemme og udføre opgaverne.

Værkerne skal derefter præsenteres elektronisk, og selvom den nye procedure giver nogle udfordringer, så er det gået godt på optagelsesprøvens første dag.

- Vi plejer jo at gøre det fysisk nede på skolen. Men vi synes faktisk, at det er gået glimrende indtil videre. Jeg tror også, det giver noget for ansøgerne, at de kan sidde derhjemme i trygge omgivelser og udføre opgaverne, siger Allan Schmidt.

Ansøgerne skal lave tre opgaver om dagen, og optagelsesprøven slutter ved midnat mellem søndag og mandag. Ansøgerne får svar på optagelsesprøven den 28. juli.

Mest sete på tvsyd.dk