Badning forbudt i Kolding

Kolding Kommune har torsdag udstedt badeforbud ved tre strande på grund af for mange bakterier efter onsdagens regnvejr. Men glemte at sætte skilte op.

Det er tre strande i Kolding Kommune, det drejer sig om: Hejlsminde, Teglgården/Mindegården og Rebæk.

Ved alle tre strande er der konstateret høje koncentrationer af bakterier, og der kan også være problemer ved andre af kommunens badestrande efter onsdagens kraftige regnskyl.
 

Bad ikke efter regnvejr

Til trods for advarslen om store koncentrationer af e-coli bakterier og enterokokker var der dog ikke sat hverken skilte op eller hejst flag, der kunne advare badegæsterne om faren.

Inger Birkebæk, der er afdelingsleder hos Natur og Vand hos Kolding Kommune siger, at problemet med skiltene er et usædvanligt problem:

- Vi har ganske enkelt ikke haft skilte nok på lager. Der skal minimum to skilte ved hver strand, og så mange havde vi ikke, siger hun til TV SYD.

Hun beklager meget, hvis folk har været ude at bade i det forurende vand, men gør forklarer, at man altid skal være opmærksom på badevandet ved større byer, når det har regnet kraftigt.

- Kloakerne løber ind i mellem over, når vandet stiger så meget, som det har gjort i dette tilfælde, og så løber det ud i badevandet, tilføjer hun.