Bageri nomineret til pris for at ansætte akademikere

Akademikernes A-kasse er begejstrede for bageriet Easyfood i Kolding. Virksomheden har ansat otte akademikere ud af 150 ansatte.

Det var ikke der, hun havde regnet med at få job, da hun begyndte at læse psykologi. I dag arbejder Josephine Frederiksen på bageriet Easyfood, selvom hun er uddannet psykolog. Hun bager dog ikke kager, men arbejder i stedet med bageriets ansatte.

- Ligesom andre virksomheder, er der mange mennesker til at udvikle produkterne. Ved at ansætte mig, så er der fokus på mennesket, og at kompetencer bliver bragt i spil, siger Josephine Frederiksen til TV SYD.

Hendes primære arbejdsopgave er at være der for de ansatte i produktionen.

quote

Man tænker en psykolog med en klient i en lænestol

Josephine Frederiksen, psykolog

- At udvikle mennesker, sørge for man har det godt, og at man trives. At man kan samarbejde med andre mennesker, forklarer Josephine Frederiksen om sine arbejdsopgaver.

Fordi bageriet har ansat flere akademikere, er de nu blevet nomineret til akademikerprisen, som bliver uddelt af Akademikerne A-kasse. 

- Hvis vi skal kunne tilbyde vores medarbejdere god trivsel, er det vigtigt, vi har de rigtige kompetencer til det, siger Flemming Paasch, direktør i Easyfood, til TV SYD.

Selvom akademikerne er dyrere end andre medarbejdere, så vil de ikke spare dem væk ved Easyfood.

- Jeg mener, det er en god investering at investere i kompetencer generelt, siger Flemming Paasch.

Psykologen Josephine Frederikesen kan alligevel godt forstå, hvis folk er overraskede over, at hun som psykolog er ansat ved et bageri.

- Ja, det kan jeg godt. Man tænker en psykolog med en klient i en lænestol, siger hun.

Ud over en psykolog er der også ansat flere designere. I alt er der otte akademikere i Easyfood.