Barejer frygter lukning af nattelivet: Føles som at aflevere livet tilbage igen

Brancheorganisationer frygter nye restriktioner i nattelivet og peger på, at det lige nu især er ældre og børn, der driver smitten.

På natklubben Discoteque Tordenskiold i Kolding holder de lige nu vejret.

For de frygter, at der senere i dag indføres restriktioner, som rammer nattelivet - eller i værste fald lukker det helt ned.

- Vi fik vores liv tilbage 1. september, og det føles lidt som om, at vi er på vej til at skulle aflevere det igen, fortæller Thomas Lunderskov, der ejer diskoteket.

De økonomiske konsekvenser kan de leve med, forklarer han. Det er noget andet med de personlige, for det var en hård tid under sidste nedlukning, siger han.

- Jeg kunne mærke i dag, at det betød meget mere personligt, end man lige havde regnet med, forklarer han.

Et presset natteliv

I takt med at smitten stiger i Danmark, og der er fundet flere smittetilfælde med Omikron-varianten, er der varslet nye restriktioner. Og netop nattelivet kan være i fare, når myndighederne ventes at præsentere nye restriktioner senere.

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm pegede på et pressemøde tirsdag på, at man blandt andet kan overveje at se på nattelivet, men understregede, at det er en politisk beslutning.

quote

Vi er rimelig friske på det meste, bare vi kan få lov at bevare vores forretning.

Thomas Lunderskov, ejer af Discoteque Tordenskiold

På diskoteket i Kolding håber Thomas Lunderskov på, at der indføres mindre restriktioner, der betyder, at de fortsat vil kunne holde åbent.

Udover at de på nuværende tidspunkt har krav om coronapas, så kunne et scenarie, hvor man indfører et loft for, hvor mange der må samles i lokalerne, også være en mulighed, siger han.

- Vi er rimelig friske på det meste, bare vi kan få lov at bevare vores forretning og dermed også vores gode humør.

Thomas Lunderskov understreger dog, at de selvfølgelig vil følge myndighedernes anbefalinger.

- Det er klart, at ligesom under den første lockdown så lytter vi til, hvad eksperterne siger, forklarer han.

Brancheorganisationer gruer for nedlukning

Også brancheorganisationerne advarer nu mod, hvilke konsekvenser det ifølge dem kan få for en i forvejen presset branche.

Hos Dansk Erhverv er de "meget bekymrede" for, hvis erhvervet lukkes ned igen.

- Hvis man kommer med eksempelvis tidsrestriktioner på, at nogle erhverv skal lukke på bestemte tidspunkter, så lukker man reelt set store dele af de erhverv, siger Brian Mikkelsen, direktør for Dansk Erhverv til Ritzau.

quote

Vi undrer os grundlæggende over, at kikkerten er rettet mod restaurant- og nattelivet.

Kristian Nørgaard, Horesta

Han mener, at coronavirussen smitter lige meget om klokken er 02, 04 eller 05 og siger, at de derfor hellere ser krav om coronapas, test eller mundbind.

Horesta, brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, peger på, at det især er børn og ældre, der driver smitten. Organisationen mener derfor også, at det vil være en fejl, hvis sundhedsmyndighederne vil begrænse smitten ved at lukke nattelivet og stoppe julefrokosterne.

- Vi undrer os grundlæggende over, at kikkerten er rettet mod restaurant- og nattelivet. Langt de fleste smittede er skolebørn, og derfor harmonerer det ikke med at kigge mod nattelivet, siger Horestas politiske redaktør, Kristian Nørgaard, i en pressemeddelelse.