Barndomsklub jubler over Kasper Asgreens triumf: - Hele klubben er så stolt af ham

I Kolding Bicycle Club kan de ikke få armene ned efter Asgreens sejr.

Iført Dannebrogs farver cyklede koldingenseren, Kasper Asgreen, først over målstregen i søndagens endagscykelløb Flandern Rundt.

Foran store verdensstjerner understregede cykelrytteren fra Kolding, at han hører til blandt cykelsportens allerstørste. Søndagens præstation gik ikke ubemærket hen i Asgreens barndomsklub, Kolding Bicycle Club.

- Jeg stod i stuen og råbte og skreg, da jeg så afgørelsen, siger formanden for den koldingensiske klub, Johnny Poulsen.

Han var dog ikke den eneste, som holdt øje med cykelløbet.

- Jeg havde tændt tv’et for at følge med, og da jeg skulle en tur i skoven med svigerfamilien, fulgte jeg med på mobilen. Heldigvis havde jeg lagt champagnen på køl, siger Mark Eriksen, der til daglig er fysioterapeut i Kolding, men har brugt mange timer på landevejene med Kasper Asgreen.

quote

Det, vi jo håber på, er, hvis Kasper kunne køre gennem Kolding i gult. Så sætter jeg mig ned og græder.

Johnny Poulsen, formand, Kolding Bicycle Club

Drømmen er Asgreen i gult

Når Mark Eriksen sammen med Asgreen træder i pedalerne på de danske landeveje, er der ingen tvivl om, at fysioterapeuten skal op på den store klinge for at følge med.

Derfor kunne Mark Eriksen også smile ekstra meget, da han kunne se, at Kasper Asgreen på de sidste meter i løbet kørte fra favoritten, Mathieu van der Poel.

- Det er jo en fornøjelse at se, at han gør det så godt. Når jeg træner med ham her i Danmark, har jeg det rigtig hårdt, så det er rart at se, at de professionelle cykelryttere også har det hårdt, når de bliver sat af, siger han.

Både formanden og cykelkammeraten fra barndomsklubben er enige om Asgreens triumf.

- Det er det største, han har leveret indtil nu, siger Mark Eriksen, mens Johnny Poulsen mener, at cykelrytteren fra Kolding bliver en legende – og der er ingen tvivl om, at Tour de France i Danmark i 2022 - ovenikøbet med en etape gennem Kolding - kan få tårerne til at trille hos formanden.

- Jeg tør slet ikke udtale mig om lige nu, hvordan det kommer til at gå. Det, vi jo håber på, er, hvis Kasper kunne køre gennem Kolding i gult. Så sætter jeg mig ned og græder. 

Tour de France i Danmark begynder 1. juli 2022 i København med en enkeltstartsetape. Anden etape cykler feltet fra Roskilde til Nyborg, mens tredje og sidste etape bliver cyklet i det syd- og sønderjyske med start i Vejle og mål i Sønderborg.