Bella var ked af at være alene - dagpleje blev hendes redning

Bella skal ikke være alene hjemme så længe, som en arbejdsdag varer, mener hendes ejer. Derfor kommer Bella nu i dagpleje sammen med ni andre hunde.

Bella på et år kommer hver onsdag i dagpleje hos Kolding Hundecenter. Noget hun ifølge sin ejer, Janne Mellergaard, er rigtig glad for.

- Bella har tidligere haft svært ved at være alene hjemme, men siden november har hun været i dagpleje en dag om ugen, og det har bare givet ro på hende, fortæller Janne Mellergaard.

quote

Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for min hund, simpelthen. Jeg har den gladeste og trætteste hund, når hun kommer hjem. Det lyser bare ud af hende.

Janne Mellergaard, Bellas ejer, Kolding

Ifølge Dansk Kennel Klub er der en stigende interesse for dagpasning af hunde. I mange tilfælde fordi folk ikke synes, hunden skal være alene hjemme hver dag. 

Den tendens mærker de også på Kolding Hundecenter, som hver onsdag har ti hunde i dagpleje. 

- Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for min hund, simpelthen. Jeg har den gladeste og trætteste hund, når hun kommer hjem. Det lyser bare ud af Bella, siger en lige så glad hundeejer Janne Mellergaard.

Stor pædagogisk opgave

Det er Tanja Hansen Schmidt, der om onsdagen har rollen som dagplejemor for de ti hunde, og selvom det ikke er menneskebørn, er det alligevel en stor pædagogisk opgave.

- Vi skal tage hensyn til de forskellige hunde, for de har jo forskellig baggrund, hvor nogle hunde er glade for en vis kontakt og andre kan ikke have det. Det er jo sådan noget, man skal vide, siger hunde-dagplejemor, Tanja Hansen Schmidt.

Ingen dagpleje uden legeplads. Hele fem gange dagligt er hundene ude at brænde krudt af. 

Gunne Berge åbnede dagplejen for fem år siden. For hende handler det om, at hundene bliver aktiveret i stedet for at være alene derhjemme. 

- Man kan tydeligt se, at de er sprængfyldte med energi, når man starter dagen. Hvorimod når man sender dem hjem, så er de bare helt trætte på den gode måde, siger Gunne Berge.

Men når man leger hele dagen med vennerne, skal der også være tid til en middagslur.

- Det er simpelthen for at tvinge dem til at falde ned, så de ikke stresser og får ondt i maven, siger Gunne Berge.