TV der bevæger dig

Benlås kritiseres efter dødsfald

Fra flere sider kræves nu en redegørelse for brugen af benlås efter nye oplysninger i sagen om en fanges død i Kolding Arrest i januar.

00:50

Flere kræver nu en redegørelse efter dødsfaldet i arresten i Kolding.

1 af 2

Brugen af benlås over for voldelige fanger og anholdte bør ses efter i sømmene.
Sådan lyder kravet fra flere sider, efter det søndag kom frem, at den 23-årige fange Ekrem Sahim i januar døde i Kolding Arrest, efter han var blevet lagt i benlås af syv fængselsbetjente.

Enhedslistens gruppeformand Per Clausen vil nu bede om justitsminister Lars Barfoed (K) om en redegørelse for, hvilke ændringer af politiets procedurer dødsfaldet bør føre til.

- Ingen kan være tjent med, at politiet benytter sig af procedurer, som kan bringe menneskers liv i fare. Derfor forventer jeg, at justitsministeren tager initiativ til at forbyde den fikseringsmetode, der kostede Ekrem Sahim livet, siger Per Clausen.

Også Venstres retsordfører, Kim Andersen, forventer en redegørelse fra ministeren om sagen fra Kolding.

- Det kan desværre være nødvendigt fra tid til anden for ansatte i Kriminalforsorgen og politiet at fiksere en person, men det skal naturligvis gøres så skånsomt som muligt, og derfor går jeg også ud fra, at man også løbende følger med i, hvilke metoder, der er de mest skånsomme, siger Kim Andersen, retsordfører for Venstre, og fortsætter:
- Og jeg går ud fra, at justitsministeren kommer med en redegørelse for forløbet i sagen fra Kolding.

Mest sete på tvsyd.dk