TV der bevæger dig

Besøgsrekord, når Kongen Vender Tilbage

På fire dage har ca. 4000 gæster købt billet til at opleve, at kong Christian 4. vender tilbage til Koldinghus. Det tyder på, at museet ender med et rekordbesøg i efterårsferien.

Fra levendgørelsen på Koldinghus i efterårsferien. (foto: Lisbeth Wilger)

Man kan lære at fægte i en ung alder. (Foto: Lisbeth Wilger)

Arrangementer i uge 42 trækker tusinder til Koldinghus. Her fra gøglerforestillingen i slotsgården. (Foto: Lisbeth Wilger)

1 af 3

 69 aktører gør historien levende på Koldinghus. Christian 4. - Danmarks farverige konge og store bygmester ? bydes igen velkommen tilbage til sit gamle kongeslot Koldinghus. Tiden, museet genskaber, er renæssancen for 500 år siden, hvor Christian 4. jævnligt besøgte slottet med sin familie.

Kongelig fiskedam

Det er sjette gang, at renæssancen genoplives i uge 42. Første gang var der 12 aktører - i år kan man møde knap 70 udklædte fægtere, soldater, gøglere, musikere, tjenestefolk, dansere og mange flere.

I år har musset levendegjort Den kongelige Fiskedam, Chr. den 4.'s Spillegilde og en workshop, hvor man kan lave sin egen portemonnæ (en gammeldags pung). Ved fiskedammen - til daglig kendt som springvandet i Slotsgården - er der nærmest kø for at låne fiskestænger til at fange fisk af stof, som kan sælges for "fuldstykker".

-  Levendegørelsen af renæssancen, der var Koldinghus? storhedstid, har gennem de sidste 6 år vist sig at være en aktivitet, der får flere og flere gæster til at besøge museet i efterårsferien. Vi er meget glade for projektet ?Kongen vender tilbage? , da det hænger fint sammen med vores strategi om at styrke formidlingen af slottets historie?, siger museumsdirektør Poul Dedenroth-Schou. 

Venter rekordbesøg

Sidste år besøgte 7871 gæster museet i uge 42, og vi forventer i år endnu flere gæster, da vi netop har åbnet en familieudstilling om Ole Lund Kirkegaard, ?Drengestreger?, siger museumsdirektør Poul Dedenroth-Schou.

Aktørerne i levendegørelsen er rekrutteret fra bl.a. Dronning Dorothea Teatret, Sct. Georgsgilderne i Kolding, renæssance-sanggruppen Bjælderne fra Haderslev, De Jydske Helte fra Silkeborg og The Armoury fra Stouby.

Mest sete på tvsyd.dk