TV der bevæger dig

Biler rippes af udenlandske tyve

De kommer over den dansk-tyske grænse og stjæler reservedele fra de udstillede biler hos bilforhandlerne. Og de slår til stadig længere nordpå.

03:08

Sådan kan det se ud, når bilforhandlerne møder på arbejde om morgenen

1 af 2

Allan Kling-Petersen vurderer, at nye airbags og skader efter tyveri af dem typisk løber op i 30.000 kr. Foto: John Melin

Det er ikke andet end to dage siden, tyve har været på spil i Allan Kling-Petersens forretning i Kolding. Det er tredje gang det sker på en måneds tid.

Et problem, der er blevet større på det seneste.

Tyvene går ikke efter at stjæle bilerne, men efter at stjæle reservedele. Hjul, airbags, radioer o.s.v.

Politiet har ikke tal for denne type forbrydelse, men de opfordrer til, at bilforhandlerne går i dialog med politiet for at løse problemet.

Det vides ikke med sikkerhed, hvor tyvene kommer fra, men meget peger på, at reservedelene ad forskellige kanaler bliver transporteret til østeuropæiske lande og solgt der.

Ved Bil og Co. hos Allan Kling-Petersen er der nu et højt hegn. Men det synes kun at skubbe problemet længere nordpå. For efterhånden som bilforhandlerne først ved grænsen og siden længere oppe i Sønderjylland har garderet og sikret sig, har tyvene bevæget sig stadig længere nordpå langs E45.

Allan Kling-Petersen fra Bil & Co. i Kolding: - De kravler bare over hegnet. (Varighed 1.26 min.)

Steen Edeling, Politiinspektør hos Sydøstjyllands Politi: - Ring til os! (Varighed: 0.27)

Torben Gosvig, bilforhandler: - Vi kan ikke lade vores biler stå ude i ret lang tid. (Varighed: 0.31 min.)