TV der bevæger dig

Bliver elev i tysk stormagasin

Det er godt nok ikke Selfridge, men efter sommerferien kan en 19-årig handelsstudent fra Kolding se frem til en elevplads i et tysk stormagasins hovedkontor i Kiel.

19-årige Rasmus Nissen fra Kolding har skaffet sig en elevplads i et tysk stormagasin.

Tirsdag eftermiddag bliver 19-årige Rasmus Nissen færdig som handelsstudent i Kolding. Han har selv skaffet sig en elevplads i det tyske stormagasin Citti Markt i Kiel.

Måske er Citti Markt ikke Tysklands svar på Selfridge i London, men Rasmussen Nissen glæder sig til at skulle begynde i elevpladsen på den tyske kædes hovedkontor i Kiel. Og så bliver han bedre til tysk.

Glad for tysk

Efter skoletid på handelsgymnasiet på IBC i Kolding har den 19-årige nydt at kunne tale forskellige sprog med de kunder, som han betjener som tjener på Cafe Trapholt. I særlig grad har han været glad, hvis han kunne bruge sine tyske sprogkundskaber. Inden længe har han sidste arbejdsdag på cafeen, og så kommer han for alvor til at tale tysk.

Gennem organisationen PIU (Praktik i Udlandet) har han selv skaffet sig en elevplads i Tyskland, og den 1. august skifter han titlen som handelsstudent ud med en ny titel som administrationselev i Citti Markt´s administrations- og hovedafdeling i Kiel.

- Det er ikke min plan at uddanne mig indenfor butiksfaget, men elevpladsen i Kiel er en oplagt mulighed for at for lære et land og et sprog bedre at kende, som jeg i fremtiden gerne vil arbejde mere med, siger han. Jeg har en drøm om en dag at kunne starte min egen virksomhed, og så vil jeg gerne have samarbejdspartnere i Tyskland.

Nichesprog

- Der er jo meget, der tyder på, at tysk efterhånden bliver et nichesprog, som mange ikke har lyst til at tale. Med elevpladsen i Kiel får jeg en rigtig god mulighed for at komme ud og blive voksen og samtidig opleve og lære en masse ting. Det bliver spændende.

Rasmus Nissen lægger ikke skjul på, at han glæder sig meget til at komme væk fra den vante dagligdag og ikke mindst på afstand af 13 års skoletid og prøve noget nyt. Lønnen for at være elev i Citti i Kiel er ikke værd at skrive hjem om. Der er faktisk flere penge i at arbejde videre som tjener på Cafe Trapholt...

- Jeg har brug for at få nye udfordringer, som jeg på sigt kan bruge i min fremtidige karriere, som meget vel kan være i handelsbranchen og med tætte samarbejdsrelationer til Tyskland.