Bøder på vej til bilister for at fotografere ulykke

De hang ud af bilvinduerne og tog billeder med deres mobiltelefoner af en trafikulykke på motorvej E45 ved Kolding i juni. Og nu bliver fotograferingen dyr for de nysgerrige bilister.

Ulykken skete den 21. juni og spærrede motorvejen mod syd i mange timer. I nordgående retning opstod der også lang kiggekø - og mange bilister tog billeder af ulykken med deres mobiltelefoner, da de passerede ulykkesstedet.

De fotograferende bilister blev imidlertid også selv foreviget. Politiet tog nemlig billeder af de fotograferende bilister. Det fortæller P4 Trekanten

Ud af de 30 har politiet vurderet, at 16 af billederne har en kvalitet, som holder i retten. Dermed bliver der delt kontante bøder ud på 1500 kroner til 16 af bilisterne, fortæller politiinspektør Morten Anker Jensen til P4 Trekanten.

- Jeg synes, det er skrækkeligt, at man tager billeder af folk, der er kørt galt. Flere af dem stoppede faktisk helt op og tog billeder fra deres bil, siger han. 

Bøderne er givet for brug af håndholdt mobil under kørsel.

Morten Anker Jensen mener også, at situationen skabte farlige situationer for de andre bilister, der ikke havde travlt med at tage billeder af ulykken.

Ofte vil politiet ikke have overskud til at kontrollere den forbikørende færdsel ved en ulykke. Men ved ulykken i juni tog oprydningen flere timer, og derfor var der tid til, at ordensmagten kunne rette linsen mod de fotograferende bilister, siger politiinspektør Morten Anker Jensen.

Ulykken skete onsdag den 21. juni ved middagstid, da to lastbiler kørte sammen, og en af dem tabte flere store og tunge jernplader. Det gav store huller i vejen, nogle var op til 30 centimeter dybe, og derfor fulgte et langvarigt oprydningsarbejde, der varede til 21.30 om aftenen.