Bodil puster nyt liv i gamle bygninger

I Stederup Halvøråd kan de ikke slippe tanke om at gamle, smukke gårde forfalder og bliver erstattet af parcelhuskvarterer. Derfor gør de noget ved det nu.

De gamle gårde i små landsbyer er så smukke og så stor en del af landsbymiljøet, at de i Stenderup Halvøråd vil kæmpe for at renovere dem. De vil ikke lade dem forfalde.

- Vi vil rigtig gerne værne om det her særlige miljø, siger Bodil Knutz, koordinator for Stenderup Halvøråd.

quote

Hvorfor bygge nye, undskyld jeg siger det, grimme parcelhuse, når der er det her smukke gamle håndværk tilbage.

Bodil Knutz, Koordinator for Stenderup Halvøråd

Helt præcist taler hun om Westerbygård, der har stået tom i fire år. 

- Det kunne have været dejligt, hvis nogen købte gården og satte den i stand, men det er ikke sket endnu, og derfor er vi nervøse for, hvad der kommer til at ske. Forfalder den bare og bliver revet ned, siger Bodil Knutz.

Bodil Knutz fra Stenderup Halvøråd.
Bodil Knutz fra Stenderup Halvøråd.

Derfor vil halvørådet nu arbejde på at finde ud af, hvordan man kan udnytte gårde som Westerbygård til nye boligformer i stedet for at rive stedet ned og bygge et parcelhuskvarter. Drømmen er at lave gården om til mindre lejligheder, hvor for eksempel børnefamilier kan leje sig ind.

- Hvorfor bygge nye, undskyld jeg siger det, grimme parcelhuse, når der er det her smukke gamle håndværk tilbage, siger hun.

Stenderup Halvøråd har nu fået bevilliget 300.000 kroner til projektet fra Erhvervsministeriet, der skal bruges til en digital drejebog. Bogen skal vise, hvordan man på en bæredygtig måde kan give nyt liv til de gamle bygninger.