Bølge af rudeknusning-indbrud i biler ruller videre

Bølgen af rudeknusning-indbrud i parkerede biler på samkørselspladser fortsætter. Natten til torsdag har Sydøstjyllands Politi atter modtaget anmeldelser fra bilejere, der bliver mødt af knust glas og tyverier fra deres biler.

Natten til torsdag er der smadret ruder i flere biler på samkørselspladsen på Tankedalsvej ved Kolding Syd-afkørslen ved motorvej E45.

- Vi fik en anmeldelse fra en bilist kort efter klokken 03.30, der kom tilbage til en raseret bil, som havde fået knust en rude og var tømt for værdier. Vores patrulje på stedet kunne også konstatere, at flere andre biler var ramt af lignende indbrud, siger vagtchef Henrik Dam, Sydøstjyllands Politi, torsdag morgen til TV SYD.

Nattens hærværk og tyverier kommer efter, at en stribe indbrud i biler de seneste dage har ramt pendlerpladsen ved afkørsel 59 Hornstrup nord for Vejle. Flere bilister har fået smadret en eller flere ruder og mistet forskellige værdier. Fra flere af bilerne er der også stjålet både rat og airbag.

Både natten til tirsdag og i weekenden har der været anmeldelser om indbrud i biler.

I begyndelsen af marts i år var flere parkeringspladser langs motorvej E45 fra Vejle Nord til Christiansfeld syd for Kolding hærget af lignende indbrud, hvor bilruder også blev smadret. Her nåede antallet af anmeldte rudeknusning-indbrud i biler langt over 50 på få dage.

I forbindelse med efterforskningen af forårets sager fandt politiet frem til to unge under 18 år, der blev sigtet for episoderne på samkørselspladserne og i Kolding centrum.