Borgmester: Jobordning er en menneskelig kæmpegevinst

I Kolding har de lovet virksomhederne skattelettelser, hvis de ansatte 500 borgere ekstra. Det er nu klaret, og det er en gevinst på flere fronter, siger borgmesteren.

Skattelettelser har vist sig at være et godt incitament for virksomhederne i Kolding. Politikerne har nemlig viftet med en lavere dækningsafgift for næsen af virksomhederne i kommunen i forsøget på at få dem til at ansætte 500 flere borgere. Og nu er netop det sket.

- Økonomien hænger jo sammen, fordi vi ikke skal betale kontanthjælp og alle de her ekstra ydelser, men at folk kommer ud i rigtige jobs. Det hænger rigtig godt sammen. Og så er der jo menneskeligt en kæmpe gevinst, siger Koldings borgmester og bestyrelsesmedlem i Kommunernes Landsforening, Jørn Pedersen, til TV SYD.

1,2 promillepoint bliver afgiften sænket, og det kommer til at spare virksomhederne millioner. Samtidig betyder besparelserne på den offentlige forsørgelse at kassebeholdningen i Kolding Kommune bliver 13 millioner kroner større om året de kommende år. Og derfor mener borgmesteren, at modellen kan udbredes.

- Det tror jeg, den kan. Det her med at bede erhvervslivet om, at vi løfter nogle byrder for jer, til gengæld skal i løfte nogle byrder for os, det giver rigtig god mening, fortæller Jørn Pedersen.

Langsomt er det meningen, at dækningsafgiften skal fjernes helt i kommunen, og der er en klar grund til, at det ikke allerede er gjort.

- Der var fra starten 130 millioner gode grunde til det, nemlig den indtægt jeg havde på det. Og de penge skal jo altså findes, og det er derfor vi altså spiser elefanten i bidder. Derfor er det jo så afskaffet med planen i 2019, uden vores borgere har skullet opleve, at vi fyrer pædagoger og alt muligt andet, slutter Jørn Pedersen.