Borgmester med opfordring: Det er alvor - se nu at blive testet

Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) vil have mere fart på test af borgere. Vores testkapacitet bliver slet ikke udnyttet godt nok, siger han.

Hvis Kolding skal væk fra at være kommunen med de højeste smittetal, skal flere borgere lade sig teste i de kommende dage. Sådan lyder opfordringen fra borgmesteren, der frygter, at alvoren ikke helt er gået op for alle.

- Vi prøver, alt hvad vi kan og sender nærmest beskeder ud håndholdt i boligforeningerne, siger Jørn Pedersen (Venstre).

Alle borgere opfordres til at lade sig teste, men selvom der dagligt er kapacitet til at teste10.000 borgere, er der kun mellem 6.000 og 7.000 borgere, der dagligt gør det.

- Det er måske ikke gået helt op for folk, hvor alvorligt det er, og hvor vigtigt det er, at man bliver testet, lyder det fra borgmesteren.

- Vi kan samtidig se på vores tal, at 25 procent af de smittede er under 10 år. Derfor er det også vigtigt, at de yngste børn bliver testet, siger Jørn Pedersen.

Torsdag er smittetallene faldet en anelse i Kolding Kommune. Men Kolding er stadig kommunen med det højeste antal smittede pr. 100.000 indbyggere inden for de seneste syv dage.