Borgmester: Reglerne for gyldne håndtryk bør laves om

Koldings borgmster ser gerne reglerne for gyldne håndtryk laves om. Han foreslår i stedet en højere løn i ansættelsesperioden.

Kolding Kommune er den kommune i det Syd- og Sønderjyske, som siden kommunalvalget i 2014 har brugt næst flest penge på aftrædelsesordninger til topchefer. I alt har kommunen brugt 4.737.164 kroner - et beløb kun overgået af Haderslev Kommune.

quote

Vi har talt om, at man kan ændre ordningen, så højt placerede chefer og direktører i stedet får en lidt højere løn i ansættelsesperioden, og så ingen eller en meget mindre aftrædelsesordning.

Jørn Pedersen, borgmester, (V), Kolding Kommune

Kolding Kommune har blandt andet måtte bruge en del penge til en kommunaldirektør, som efter kun syv måneders ansættelse fik en aftrædelsesordning i foråret 2017.

Jørn Pedersen (V) mener, at det er svært at undgå den slags udgifter i en kommune af Koldings størrelse med 7500 kommunale ansatte.

- Vi ønsker selvfølgelig ikke, den slags sker, men det er svært helt at undgå med så mange ansættelser, siger Jørn Pedersen

Han ser dog gerne, at aftrædelsesordningen bliver lavet om for topchefer og direktører i kommunalt regi, og siger til TV SYD, at han har bragt emnet på banen i Kommunernes Landsorganisation (KL), hvor han sidder i bestyrelsen:

- Vi har talt om, at man kan ændre ordningen, så højt placerede chefer og direktører i stedet får en lidt højere løn i ansættelsesperioden, og så ingen aftrædelsesordning – eller en meget mindre aftrædelsesordning. Det virker ikke så voldsomt, og samtidig får de en løn, som man kan forvente, kvalificerede chefer og direktører skal have.