TV der bevæger dig

Borgmester til Folketing: Få nu ændret loven

I et opslag på Facebook langer Koldings borgmester nu ud efter Folketinget i sag om brugen af ordet "dagplejer" vs. "privat pasningsordning".

Det er denne plakat, som udløste hele debatten. Foto: Lasse Lund Hansen, TV SYD

Efter et forbud mod en plakat med ordet ”dagplejer” udløste en massiv debat om brugen af ordet i private hjem tidligere på måneden, langer Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) nu ud efter Folketinget.

I et nyt opslag på Facebook skriver borgmesteren:

”Må man kalde sig dagplejer, når man er privat? Nej har folketinget i deres visdom besluttet i 2018.”

”Jeg håber, at støttepartiet og de, som stemte for den lov, kan forklare mig den dybere mening, for jeg forstår det ikke.”

Lovændring: Kald jer privat pasningsordning

En lovændring betød, at alle private dagplejere fra 1. januar 2019 skulle ændre navn til "privat pasningsordning". Det betyder, at de hverken på hjemmeside og visitkort længere må kalde sig dagplejere.

I loven står der, at ”private pasningsordninger alene må anvende betegnelsen privat pasningsordning om ordningen i alle offentlige sammenhænge”.  

Læs også Kommune til private børnepassere: Fjern ordet 'dagplejer' fra plakat i jeres hjem

I debatten om plakaten var spørgsmålet derfor, om det udelukkende omhandler skiltning og hjemmesider i det offentlige rum - eller også gælder indenfor hjemmets fire vægge?

Kolding Kommune: Fjern ordet dagplejer

Kolding Kommune bad derfor private pasningsordninger i kommunen om at fjerne plakaten fra deres hjem. I den forbindelse udtalte borgmesteren ellers til TV SYD:

- Jeg kan godt se, at det ser fuldstændig mærkeligt ud for borgerne, at vi bruger tid og krudt på det. Der er så mange andre vigtige ting at tage sig af. Men selvfølgelig må man ikke markedsføre sig som dagplejer, når man ikke er det – man er privat pasningsordning, sagde Jørn Pedersen d. 14. august til TV SYD.

Borgmester: Forældre er ikke dumme

Naturligvis kan det hedde privat og en kommunal dagpleje.

Jørn Pedersen, Borgmester i Kolding

Men nu opfordrer borgmesteren altså politikerne i Folketinget til at tage loven op til revision.

”Naturligvis kan det hedde privat og en kommunal dagpleje. Forældre er altså ikke dumme, og børnene er fuldstændig ligeglade.” Skriver borgmesteren i sit Facebook opslag og slutter: ”Så kære folketing, få det ændret!”

Henvendelse til minister

Sagen om private pasningsordningers brug af ordet “dagplejer” ender nu på social- og indenrigsminister Astrid Krags skrivebord.

Kolding Kommune vil have loven ændret og henvender sig nu til ministeren i den anledning.

Borgmester Jørn Pedersen siger til TV SYD, at det efter hans mening skriger til himlen, at private pasningsordninger ikke må kalde sig dagplejer. Hverken på plakater i hjemmet eller i deres domænenavn på nettet. De skal kalde sig “private pasningsordning” og ikke “dagpleje”.

Derfor forsikrer borgmesteren om, at Kolding Kommune vil stille krav om, at loven, der trådte i kraft ved årsskiftet, laves om.

- Det svarer jo til, at Danske Bank skal kalde sig “pengeinstituttet Danske Bank” på internettet. Selvfølgelig skal vi som kommune overholde loven, men jeg mener ikke, at vi skal bruge tid på at følge op på den slags pjat, siger han til TV SYD mandag morgen.
 

Mest sete på tvsyd.dk