TV der bevæger dig

Borgmestre kræver hurtige tog stopper i trekant-området

For bare en måned siden præsenterede regeringen en ny plan for Danmarks banenet. I dag kræver samtlige borgmestre og folketingspolitikere valgt i trekantområdet, at planen tages af bordet og laves om.

04:02

1 af 2

Problemet med den nuværende plan er at de hurtige tog, der skal bringe rejsetiden ned ikke stopper i trekantområdet.

STOP - råber politikerne fra trekantområdet. De vil haforlanger, at hurtigtogene holder i deres område.

I dag mødtes politikere og borgmestrene fra trekantområdet. De frygter at borgerne og erhverslivet fra deres område bliver koblet af.

Jacob Bjerregaard, der er socialdemokratisk folketingsmedlem valgt i Fredericia og også partiets borgmesterkandidat i fæstningebyen siger:

- Trekantområdet er jo en af Danmarks vækst-centre. København vil altid være det største vækst-center. Herover har vi Aarhus og så os, og det vil være fuldstændig hul i hovedet og koble det af.

I starten af marts fremlagde regeringen timemodelen. Den betyder at, en togtur fra Aarhus til København i fremtiden vil kunne klares på to timer. Blandet andet via en helt ny bro henover Vejle Fjord.

Planen ligger også op ti,l at hurtigtogene kun stopper ganske få steder - og ikke i trekantområdet. Men politikerne vil ikke se til mens togene suser forbi.

I en analyse bestilt af områdets borgmestre er der forskellige bud på, hvordan Trekantområdet kan blive koblet på timemodelen.

Blandt forslåes det at bygge en helt ny station i Erritsø, hvor toglinierne deler sig mod vest og nord.