TV der bevæger dig

Børnene mangler retningslinjer på de sociale medier

Ifølge digital læringskonsulent i Kolding Kommune mangler børn retningslinjer, når det kommer til de sociale medier.

Digitalt selvforsvar har været på skemaet på folkeskolerne i Kolding Kommune de seneste måneder. Børnene mangler retningslinjer mener Sanne Hougaard Kramer(billedet), der er digital læringskonsulent i kommunen. Foto: TV SYD

De seneste måneder har Kolding Kommune kørt et projekt om digitalt selvforsvar på skoler rundt om i kommunen.

Formålet med projektet har været at lære børnene om, hvordan man skal opføre sig på de sociale medier, og hvilke konsekvenser ens ageren kan have.

Ifølge Sanne Hougaard Kramer, der er digital læringskonsulent i Kolding Kommune, mangler de unge retningslinjer på de sociale medier.

De sociale medier er lidt et sted, hvor vi har give børnene fri. Vi har sluppet dem ud på en legeplads, hvor vi ikke har fortalt dem reglerne.

Sanne Hougaard Kramer, digital læringskonsulent i Kolding Kommune.

-De sociale medier er lidt et sted, hvor vi har givet børnene fri. Vi har sluppet dem ud på en legeplads, hvor vi ikke har fortalt dem reglerne, siger hun til TV SYD.

Projektet har efter Sanne Hougaard Kramers mening understreget, hvor vigtigt det er, at de sociale medier bliver taget alvorligt.

De voksne skal, ligesom de opstiller regler og forventninger til børnene i det virkelige liv, også gøre det, når det kommer til de sociale medier, mener hun.

-De sociale medier er også en del af virkeligheden. Vi tager det alvorligt, hvis vores børn er oppe at slås i skolegården, på fodboldbanen, eller hvor det nu måtte være. Hvis en slåskamp udspiller sig på Facebook, så er det ligeså meget de voksnes ansvar. Et barns trivsel er de voksnes ansvar både i skolen, derhjemme og på de sociale medier, siger hun til TV SYD.

Læs også Per Vers: Unge har sort bælte i sociale medier - men mangler empati