TV der bevæger dig

Brændt boligblok genopføres

De evakuerede beboere fra den brændte boligblok i Kolding kan flytte ind igen om et halvt til et helt år, oplyser ejendomsselskabet DEAS

De 123 evakuerede beboere frygtede ellers, at deres bolig på A.D. Buchardts Vej i Kolding aldrig ville blive til noget igen.

Ejendomsselskabet DEAS, som administrerer boligblokken i Slotsparken, har nemlig besluttet, at boligerne skal genopbygges. Det fortæller afdelingsleder i DEAS, Lars Lindegaard Olsen.

Første etape i gang

- Vi begynder med første etape i morgen og i de næste fire dage med at understøtte den øverste del af betonkonstruktionen, så man kan arbejde frit indenfor, siger han.

Beslutningen blev taget i dag onsdag efter besigtigelser af bygningen og et efterfølgende møde mellem ingeniører fra Rambøl og repræsentanter fra ejendomsselskabet DEAS.

Må vente

- Der er voldsomme skader på tredje sal. Men bygningens konstruktion er af god solid beton, og der skal rigtigt meget til, at det forgår, forklarer Lars Lindegaard Olsen.

Beboerne kan - efter den overordnede tidsplan - komme tilbage til deres lejligheder, men må vente et stykke tid. De nederste etager vil være renoverede om cirka et halvt år, mens den øverste etage først vil være beboelig igen om et år.

Mest sete på tvsyd.dk