TV der bevæger dig

Bulgarsk vognmand får endnu en kæmpebøde

En bulgarsk vognmand står over for to kæmpe bøder, efter der i to forskellige lastbiler er fiflet med lastbilernes kontrolsystem.

Foto fra en af de lastbil-kontroller, som færdselspolitiet holder engang imellem. Arkivfoto. Foto: ErikRefner, Scanpix

Onsdag er formentlig en dag, en bulgarsk vognmand hurtigst muligt vil glemme.

Læs også Bulgarsk chauffør skal betale 185.000 kr. for fusk

TV SYD kunne onsdag fortælle, at kontrolsystemet på en bulgarsk lastbil ikke var, som det skulle være, for chaufføren fra det bulgarske vognmandsfirma havde fusket med bilens system. Politiet sigtede derfor chaufføren og chaufførens vognmand og kræver 185.000 kroner for forseelsen. Lastbilen blev tilbageholdt.

Chaufførens bulgarske vognmand sendte derfor en anden af sine lastbiler til Kolding for at hente den strandede lastbilchauffør. Lastbilchaufføren og kollegaen i den nye lastbil kørte sammen i nordlig retning, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse. Det var kollegaen, der førte lastbilen.   

Senere samme dag blev lastbilen dog stoppet ved Vejle af betjente fra Tungvogncenter Syd, og de kunne altså konstatere efter en undersøgelse af lastbilen, at der var anordninger, som kunne bruges til at manipulere med lastbilens kontrolsystemer. Blandt andet ville hastighedsbegrænseren og køre-hviletidssystemet kunne sættes ud af kraft. Sammen med et par mindre forseelser kom den samlede bøde op på 23.000 kroner.

Den anden lastbil er nu også tilbageholdt.

Hvordan de nu to chauffører kommer videre, oplyser Sydøstjyllands Politi ikke om i pressemeddelelsen. Den bulgarske vognmand kan dog se frem til at betale bøder for i alt over 200.000 kroner.

Mest sete på tvsyd.dk