TV der bevæger dig

Byrådspolitikere har fået for meget

Flere af byrådets medlemmer har fået for mange penge. Det viser en uvildig undersøgelse af udbetalingerne i årene 2010-2014, som Kolding Kommune har haft Deloitte til at stå for.

Flere politikere fra Kolding Byråd har fået for mange penge for deres arbejde.

Et byrådsmedlem kan vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. l så fald reduceres det faste vederlag.

Revisionsfirmaet Deloitte har gennemgået 2.531 møder og andre aktiviteter i Kolding Byråd fra 2010 til i år. I gennemsnit er der blevet betalt 23.500 kr. før skat for meget pr. år, fordelt på otte politikere fra fem forskellige partier. Da politikerne blev gjort opmærksom på fejludbetalingerne, udtrykte de alle otte ønske om at tilbagebetale beløbene.

Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Gennemgangen viser samtidig, at der ikke har været en eneste fejl i år. Desuden har Deloitte to anbefalinger, dels at skærpe kravene til dokumentation for erstatning for tabt arbejdsfortjeneste i aftentimerne, dels at udarbejde konkrete krav til revisorerklæringer for selvstændige. Kommunen vil følge disse anbefalinger.

- Nogle politikere har gentaget sine fejl og er ikke blevet vejledt og rettet. Derfor løber det samlede antal fejl op på 137 i alt. Der er intet der tyder på, at politikerne har været i ond tro. Men det glæder mig, at politikerne har taget fejlene til sig, ligesom vejledningen fra administrationen er forbedret. Og vi kan se, at Deloitte ikke har én eneste bemærkning til udbetalingerne i 2014, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

De møder, hvor der fejlagtigt er sket udbetalinger, er blandt andet politiske møder som gruppemøder, formøder og vielser.

I øvrigt er flere udbetalinger sket uden, at administrationen har sikret, at politikernes deltagelse formelt er protokolleret. Dette har Kolding Kommune i foråret rettet op på.

 

Disse politikere har fået for meget udbetalt:

Bent Bechmann (K) 1.500 kr. før skat
Erik Lund (S) 3.300 kr. før skat
Hanne Visbech Holgaard (V) 5.669 kr. før skat
Knud Erik Langhoff (K) 9.582 kr. før skat
Lis Ravn Ebbesen (SF) 1.535 kr. før skat
Marlene Borst Hansen (RV) 23.350 kr. før skat
Mette Balsby Broberg (V) 28.000 kr. før skat
Tanya Buchreitz Jensen (V) 21.521 kr. før skat

 

Mest sete på tvsyd.dk