TV der bevæger dig

Caféejer kæmper mod udenlandske lastbilchauffører

Kim Hansen kæmper mod udenlandske lastbilchauffører, der spærrer parkeringspladserne ved hans motorvejscafé og derved påvirker stedets indkomst.

Lastbiler stjæler kundeparkeringerne til almindelige personbiler på Hylkedal Øst. Her er det arkivfoto fra Hylkedal Vest.

For tre uger siden begyndte ejeren af motorsvejscaféen ved Hylkedal Øst, Kim Hansen, at spærre en række parkeringspladser på trods af, at det er Vejdirektoratets ejendom.

Udenlandske lastbilchauffører spærrer nemlig pladserne i flere dage, og det går ud over cafeteriets indkomst, fordi busserne kører forbi skriver JydskeVestkysten.

-Jeg gør det i desperation. Det er den sidste udvej, for jeg er godt klar over, at jeg ikke må gøre det, men der er ikke andre muligheder for mig, siger Kim Hansen.

Jeg gør det i desperation. Det er den sidste udvej, for jeg er godt klar over, at jeg ikke må gøre det, men der er ikke andre muligheder for mig.

Kim Hansen, ejer, Hylkedal Øst

De udenlandske chauffører er ifølge Kim Hansen ligeglade med regler og skilte. Han har konfronteret dem mange gange igennem de ni år, han har været ejer, uden det har ført noget konstruktivt med sig.

Kim Hansen har også løbende været i kontakt med politiet, men de har ikke tid til at komme, hver gang problemet opstår.

Nu forsøger Kim Hansen så at komme problemet til livs ved at spærre de parkeringspladser ved cafeteriet, der kun har standsning tilladt lørdag og søndag. Han forventer, at hans ageren kan få konsekvenser.

- Jeg risikerer nok at miste min kontrakt med Vejdirektoratet, men sagen er bare: Hvad er alternativet? Jeg har forpligtet mig både økonomisk og over for mit personale, og jeg vil blive ved det, siger Kim Hansen.