Christiansfeld må ikke skilte med Verdensarvsliste

Lørdag blev Christiansfeld optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Nu vil borgmesteren gerne skilte med det, men det må han ikke.

Det var en stor dag for Koldings borgmester Jørn Pedersen, da Christiansfeld lørdag blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Nu vil de gerne skilte med det på motorvejen, men det kan ikke lade sig gøre.

- Så vidt vi er orienteret, kan vi ikke skilte med, at en seværdighed er på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Og det ærgrer os naturligvis, siger borgmesteren og fortsætter:

- Det kunne være godt for turismen.

Der er allerede et skilt ved Christiansfeld, og det er ønsket, at ord som Verdensarvsliste, UNESCO eller lignende kunne blive skrevet på det skilt, som allerede står der.

Kulturstyrelsen har tidligere ansøgt om at få tilføjet tekst eller symboler på motorvejsskiltene, blandt andet ved Jelling, men det blev dengang afvist af Vejdirektoratet.

Transportminister Hans Chr. Schmidt siger til TV SYD i dag, at han ønsker at se på sagen.

- Jeg var med til at indføre de brune skilte, og alt tyder på, at de kan bilisterne godt finde ud af, så jeg er villig til at se på, om Koldings borgmesters ønske ikke kan lade sig gøre, siger han.