TV der bevæger dig

Cirkusprinsesser og rollemodeller

Tre piger fra det sociale projekt Gademix i Kolding har brugt to uger af deres sommerferie på at blive ægte cirkusprinsesser. De kunster, pigerne har lært, skal bruges i Gademixs cirkusuge i efterårsferien. Og så skal pigerne være rollemodeller for de andre børn i projektet.

02:35

De tre piger Stine-Marie, Diana og Maya har brugt to uger af deres sommerferie sammen med artisterne i Cirkus Dannebrog. Foto: Gademix, Kolding

1 af 3

Tre piger fra Gademix i Kolding har brugt to uger af deres sommer på at lære kunster, så de kan blive ægte cirkusprinsesser. De har fulgt Isabella Enoch fra Cirkus Danneborg på en 14 dages tur, hvor de var med på turne i Nordjylland. Her trænede, arbejdede og levede de sammen med Isabella Enoch, hendes familie og de andre artister i cirkusset.

Meningen med invitationen var at give de tre piger en god sommerferieoplevelse, men det var først og fremmest at dygtiggøre dem, så de kan være med til vores Cirkus Gademix 2014 som afvikles i efterårsferien i et samarbejde med Isabella Enoch.

Her skal pigerne inddrages i planlægningen og være rollemodeller for de 120 andre børn og unge, som vi håber på at samle til en cirkus skole i uge 42, siger lederen af Gademix, Hanna Andresen.

00:27 Luk video

I efterårsferien kommer Isabella Enoch og slår et cirkustelt og en stald til en elefant, en kamel og nogle heste op. Der skal med andre ord være alt, hvad der hører til for at skabe et ægte cirkus.

Her vil Isabella Enoch og andre artister fra Cirkus Dannebrog træne de tilmeldte børn og unge i fire dage og slutte med to cirkusforestillinger i teltet.

Se videoen her, hvor Stine Marie Greisel på 15 år fortæller om hvad Cirkus Gademix betyder for hende. Var. 0'30.

- Se mere om hvordan du kommer med til aktiviteterne i Gademix her

Mere kultur