TV der bevæger dig

Contrans får ingen tilladelse til hvilehus alligevel

V og K i Kolding har omgjort tilladelsen til et hvilehus for udenlandske chauffører.

Transportvirksomheden Contrans har ikke længere tilladelse til at bygge et hvilehus til deres udenlandske chauffører. Foto: Anni Kirkeby Lauridsen, TV SYD

Først fik transportvirksomheden Contrans et ja til at bygge et hvilehus til deres udenlandske chauffører. Men efter halvanden uges voldsom kritik af tilladelsen har Venstre og Konservative mandag morgen omgjort beslutningen på et byrådsmøde.

Det skriver JydskeVestkysten.

Læs også Transportfirma dropper overnatning til udenlandske chauffører

Onsdag trak Contrans sin ansøgning tilbage trods godkendelsen. Og det er ifølge Koldings borgmester, Jørn Petersen (V), grunden til, at tilladelsen nu er omgjort.

- Hvis ikke Contrans havde trukket sig, ville vi ikke have omgjort noget. Men tilladelsen har affødt en nervøsitet, så ved at omgøre beslutningen vil vi gøre det tydeligt, at tilladelsen ikke er almen praksis, siger Jørn Petersen til TV SYD. 

Læs også Vedtagelse fører omgående til klage

Med omgørelsen er det også slået fast, at der ikke bliver givet flere tilladelser til lignende sager, før der ligger en samlet plan for, hvordan problemet med udenlandske chauffører på rastepladserne løses. 

- Nu skal der ro på, og så skal vi lige have lidt tid til at lave en helhedsplan, som kan løse problemet i et større omfang – det gjorde Contrans' plan ikke, siger Jørn Petersen.