Coronaturister: Spejdere må spærre naturen af

Spejdere har været nødt til at spærre for bilkørsel gennem naturskønt område.

- Vi plejer at køre helt ud til spejderhytterne, men nu er det åbenbart blevet forbudt. Så går vi bare noget længere. Det er en smuk tur, siger pensionistparret Bente og Hans Carl Nicolaisen fra Kolding.

De er nogle af de mange, mange koldingensere, som her i coronanedlukningstiden går ture i naturen, og et af de meget søgte steder på Koldingegnen er smukke Houens Odde i Kolding Fjord.

I følge spejderne, som ejer stedet, kommer der nu måske hundrede mennesker om dagen, og langt de fleste kører som Bente og Hans Carl Nicolaisen i deres bil helt ud til spejderhytterne langt ude på odden.

Privat skov

Det er faktisk forbudt. Et skilt ved Stensgården fortæller, at man nu træder ind i en privat skov, og at bilkørsel er forbudt.

Men det er ikke nok.

Nu kommer der så mange mennesker i bil, at spejderne har set sig nødsaget til at tydeliggøre budskabet med en kæde over vejen, så nu må folk stille bilen ved Stensgården og gå de cirka

quote

Afspærring ligger os ellers fjernt, og vil vil stadig meget gerne give folk muligheden for at få naturoplevelsen

Karsten Vilken Mulvad, centerleder, Houens Odde Spejdercenter.

to kilometer ud til odden.

- Vi har faktisk aldrig bemærket det kørsel forbudt-skilt, men ok, så går vi bare det længere. Det er en utrolig smuk tur, ikke mindst på en frostklar søndag som i dag, siger Bente og Hans Carl Nicolaisen.

Skiltet siger blandt andet, at bilkørsel er forbudt.
Skiltet siger blandt andet, at bilkørsel er forbudt.

Mere end hundrede

Centerleder ved Houens Odde Spejdercenter, Karsten Vilken Mulvad, fortæller, at han i juledagene talte mere end hundrede biler på p-pladsen ved Stensgården.

- Før afspærringen blev dem, der valgte at gå hele turen ud til odden, kraftigt generet af de mange kørende biler på vej derud, siger han.

- Afspærring ligger os ellers fjernt, og vi vil stadig meget gerne give folk muligheden for at få naturoplevelsen, siger Karsten Vilken Mulvad.

Den nye afspærring for biler til Houens Odde.
Den nye afspærring for biler til Houens Odde.
Foto: Sofie Dupont, TV SYD