TV der bevæger dig

Danmarks næstklogeste sjetteklasse kommer fra Kolding

6.a kæmpede en brav kamp for at hive førstepladsen i Smart Parat Svar med hjem til Kolding Realskole. Men eleverne måtte nøjes med at blive nummer to.

6.a på Kolding Realskole dystede onsdag eftermiddag i konkurrencen Smart Parat Svar. Deres viden sikrede dem en andenplads. Foto: TV 2 Bornholm

Der var ellers tæt løb mellem de otte 6. klasser, der onsdag eftermiddag dystede ved landsfinalen i konkurrencen Smart Parat Svar. 

Læs også 6.a er klar, parat til at svare smart

Men med tre point op til konkurrenterne fra København - The Nerd Alert - måtte de til sidst vinke farvel til titlen som Danmarks klogeste 6. klasse. 

Vinderne indledte den sidste runde og nåede op på 12 point. Det var nok til, at ingen af de andre hold ville kunne nå at indhente dem. Men der var stadig rift om anden- og tredjepladsen. 

Læs også Skoleelever svarer på svære spørgsmål

6.a fra Kolding Realskole - eller Real Power, som holdet kaldte sig - sikrede sig ni point i sidste runde ved at svare Caroline Wozniacki til spørgsmålet om, hvem der bar Dannebrog ved sidste års OL samt at svare, at det var Island, der sendte England ud af EM. Og det var altså nok til at blive næstbedst. 

Men holdet fra Stauning Skole var også skarpe, så derfor måtte Kolding Realskole dele andenpladsen med dem. Tredjepladsen gik til ”Hørningprofessorerne” fra Bakkeskolen i Hørning.

I alt deltog 506 sjetteklasser i konkurrencen Smart Parat Svar, hvor skoleelever dyster i paratviden.

Gense finalen på TV SYDs facebookside. 

 

Mere kultur