Dansk biskop møder modstand i egne rækker

To højtstående danske katolikker - bl.a. en Kolding-præst - går i rette med deres biskop i sag om anmeldepligt for overgreb på børn. De vil altid melde sådanne sager til politiet.

Den katolske biskop i Danmark, Czeslaw Kozon, møder nu modstand fra andre højtstående katolikker herhjemme. To medlemmer af Det Biskoppelige Råd går således i rette med, at Kozon ikke vil garantere, at sager om overgreb på børn vil blive meldt til politiet. Det skriver JydskeVestkysten.

 - Hvis der kommer en sag, der kan meldes til politiet, så vil den blive meldt, fastslår pastor Niels Engelbrecht over for avisen.
 Han sidder i det fagetiske råd, som den katolske kirke for et par år siden nedsatte efter de store katolske pædofiliskandaler i blandt andet USA og Irland. Niels Engelbrecht beklager den aktuelle debat.

 Pastor Henri Kerkhofs, der er leder af den katolske menighed i Kolding og ligeledes en del af Det Biskoppelige Råd, er på linje med Engelbrecht.

 - Bliver jeg selv eller andre præster bekendt med overgreb, skal det overgives til det fagetiske råd. De vil naturligvis sende sagen videre til politiet. Også gamle sager, siger Henri Kerkhofs til JydskeVestkysten.
 Biskop Czeslaw Kozon har sagt, at han selv kender til fire-fem tilfælde tilbage i 1980'erne eller tidligere af overgreb på børn og unge i den katolske kirke i Danmark. Overgrebene er aldrig blevet meldt til myndighederne