DAT-ejer glæder sig over støtte til indenrigsflyvning

Et flertal i Folketinget har bevilget syv millioner kroner til at støtte luftfarten i Danmark i form af tilskud til billige billetter til Bornholm. Det kommer flyselskabet Danish Air Transport (DAT) med hjemsted i Vamdrup til gode.

Et flertal i Folketinget blev i oktober enige om yderligere støtte til luftfarten i Danmark. 

Det betyder, at der er afsat penge til udvalgte kundegrupper, som rejser på ruterne fra Billund, Aalborg og København til Bornholm.

Det er Danish Air Transport (DAT) med hjemsted i Vamdrup, der beflyver ruterne til Bornholm, hvor der nu er afsat knap syv millioner kroner i tilskud til udvalgte kundegrupper. Det betyder, at enkeltbilletter koster 199 kroner for bl.a. børn og unge, studerende og seniorer.

- Vi glæder os over at kunne fylde vores fly op i de kommende uger omkring jul og nytår. Det er en god måde at støtte både luftfarten og turisterhvervet på Bornholm. Vi håber, at ordningen kan fortsætte ind i det nye år, siger Jesper Rungholm, direktør i DAT.

De kan flyve med tilskud

Indenrigsruterne er lige nu den største aktivitet i DAT, der dog også forsøger at få gang i charterturismen igen trods de danske rejsevejledningers advarsler.

19. november sendte DAT et fly med rejselystne turister til Porto Santo, som er en del af øgruppen Madeira, der hører under Portugal.

Efter denne prøvetur har DAT sat flyvninger til salg frem til slutningen af marts, hvor første tur er en jule- og nytårstur med afrejse den 27. december og retur den 3. januar.