DAT håber på lavere afgifter i Københavns Lufthavn

Flyselskabet DAT (Danish Air Transport) i Vamdrup er godt tilfreds med regeringens plan for Københavns lufthavn. Nedlæggelse af Terminal 1 i Kastrup koster nemlig selskabet 20 millioner kroner om året. Flyselskabet DAT (Danish Air Transport) i Vamdrup er godt tilfreds med regeringens plan for Københavns lufthavn. Nedlæggelse af Terminal 1 i Kastrup koster selskabet 20 mio. kr. om året. Flyselskabet DAT (Danish Air Transport) i Vamdrup er godt tilfreds med regeringens plan for Københavns lufthavn. Nedlæggelse af Terminal 1 i Kastrup koster selskabet 20 mio. kr. om året. Flyselskabet DAT (Danish Air Transport) i Vamdrup er godt tilfreds med regeringens plan for Københavns lufthavn. Nedlæggelse af Terminal 1 i Kastrup koster selskabet 20 mio. kr. om året. Flyselskabet DAT (Danish Air Transport) i Vamdrup er godt tilfreds med regeringens plan for Københavns lufthavn. Nedlæggelse af Terminal 1 i Kastrup koster selskabet 20 mio. kr. om året. Flyselskabet DAT (Danish Air Transport) er godt tilfreds med regeringens plan for Københavns Lufthavn. Nedlæggelse af Terminal 1 i Kastrup koster selskabet 20 mio. kr. om året.

DAT har flere indenrigsruter til og fra Københavns Lufthavn. Lokalt bl.a. sommerruten fra Billund til Bornholm via København. De nye regler, som regeringen vil indføre, vil også gøre det nemmere for selskabet at tjene penge fra f.eks. Midtjyllands Lufthavn i Karup til København.

-Vi har ikke kunnet lægge de øgede afgifter for at lande i Kastrup på billetpriserne, så det har presset vores økonomi, siger direktør Jesper Rungholm til TV SYD.

De 20 mio. kr. som opkræves ekstra efter nedlæggelse af Terminal 1 i Kastrup betyder, at DAT ikke tør kaste sig ud i eksperimenter.

Jesper Rungholm glæder sig over, at ruten fra Billund til Bornholm blev oprettet, før ændringerne i Kastrup blev indført.

- For at eksperimentere er vi nødt til at tjene penge på grunddriften. Og det gør vi ikke for øjeblikket.

Men ruten til Bornholm har vist sig bæredygtig. Den er næsten udvidet til hele året, noterer direktøren.

Direktør Jesper Rungholm glæder sig over regeringens forslag.
Direktør Jesper Rungholm glæder sig over regeringens forslag.