David og Alexander forærer deres skoletasker til fattige børn

I stedet for at smide deres gamle skoletasker ud har to brødre valgt at give dem væk, så udsatte familier kan købe dem billigt.

Skolernes sommerferie er snart slut og forude venter en ny skolestart. Mange gange kræver det et nyt penalhus, ny skoletaske eller mere bogbind. Men det er ikke en, udgift alle har råd til. Derfor indsamler Arnold Busck og Red Barnet nu skoletasker, som udsatte børn kan købe billigt.

Det vil David Sandholm på ni år og hans bror Alexander Sandholm på ti år gerne støtte. Derfor har de slæbt deres gamle skoletasker med til Arnold Busck i Kolding.

- Jeg synes, at børn, som ikke har råd til en ny skoletaske, skal have en skoletaske, så de kan komme i skole og få en masse venner, siger Alexander Sandholm til TV SYD.

De to brødre har begge fået nye skoletasker, og så er der jo ingen grund til at beholde den gamle. 

- Jeg vil gerne hjælpe dem, der er fattige, og så stod den også bare og fyldte derhjemme, siger David Sandholm.

Siden 1. august har man kunne aflevere sin gamle skoletaske i Arnold Busck-butikkerne i Esbjerg, Kolding, Haderslev, Vejle og Sønderborg. Taskerne foræres til Red Barnets genbrugsbutikker, hvor de bliver solgt til fordel for Red Barnets arbejde. Butikken i Kolding har indtil videre modtaget ti skoletasker.

- De kommer til at koste mellem 20 og 100 kr. Men de er ofte ikke blevet brugt ret længe, så børnene får stadig en smart og moderne skoletaske i god kvalitet, selvom de køber den på genbrug, siger Trine Leander, der er butikschef i Arnold Busck i Koldings Storcenter.

Indsamlingen fortsætter frem til 11. september, og Arnold Busck donerer 25 kroner pr. indsamlet skoletaske til Red Barnet.