Delfinvideo hitter på Facebook

En delfin er spottet i Nordhavnen i Kolding. Den sjældne gæst blev fanget på video.

Over 37.000 personer har indtil videre set Thomas Bob Nielsens video på TV SYDs Facebookside. Videoen viser det, der formentlig er en delfin i Nordhavnen i Kolding.

- Det er formentlig en almindelig delfin, for den ser ud til at være større og have højere rygfinne end et marsvin. Men det er lidt svært at se og sige præcist, siger biolog og formidler på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, Charlotte Bie Tøstesen, til TV SYD.

Den almindelige delfin bliver mellem to og 2½ meter lang, og den har aftegninger langs siden. Næbet er længere og rygfinnen er højere end på et marsvin. Den lille hval marsvinet føder unger og er normalt i de danske farvande. Men det er almindelige delfiner ikke.

- Det er en art, som ikke normalt lever i de danske farvande. En almindelig delfin er med andre ord gæst i Kolding Fjord. Så det er specielt, uddyber Charlotte Bie Tøstesen.

Til trods for, at delfinen er gæst, har den måske opholdt sig i området i længere tid.

- Det kan være den samme delfin, som har opholdt sig nær Skærbæk i Fredericia siden oktober. Men det er ikke til at vide, forklarer biologen.

Til tider ses hvidnæsede delfiner sig i Skagerak, og siden forsommeren 2015 har der været såkaldte øresvin i Flensborg Fjord.

Hør Charlotte Bie Tøstesens vurdering, når hun er med live i TV SYD kl. 22.25.