TV der bevæger dig

Den sidste weekend inden jul giver travlhed i butikkerne

Overalt i landsdelen har kasseapparaterne været glødende i denne weekend. TV SYD tog pulsen på de handlende og ekspedienterne i Kolding Storcenter.

01:30

Weekenden op til jul er årets travleste i butikkerne - også i Kolding Storcenter. Video: Andreas P. Als, TV SYD

Weekenden før jul er årets travleste i butikkerne - også i Kolding Storcenter. Foto: Andreas P. Als, TV SYD

1 af 2

Hvis du har været ude at købe julegaver søndag, så er du langt fra den eneste. Den sidste weekend inden jul er en af årets travleste for butikkerne. Det mærker de blandt andet i Kolding Storcenter.

- Den travleste tid, det er julen. Det kan vi også se på parkeringspladsen. Den er totalt stoppet. Fuldstændig, siger ekspedient Jens Ole Olling fra Matas.

På en travl julehandelsdag som søndag er der knapt 40 procent flere mennesker i centeret end på en almindelig dag. Det kan kunderne godt mærke.

Det kan godt være lidt stressende, at have så mange om dig hele tiden. Det er klart. Men det vænner man sig jo til.

Lars Beck-Andersen, chauffør, Lintrup

- Det kan godt være lidt stressende, at have så mange om dig hele tiden. Det er klart. Men det vænner man sig jo til, siger Lars Beck-Andersen fra Lintrup.

Men for nogle kunder er det mere af nødvendighed end af lyst.

- Jeg er ikke meget for det. Det er jeg ikke. Jeg synes der er alt for mange mennesker - og det er bare meget klemt herude, forklarer Camilla Jensen fra Øster Højst.

Kolding Storcenter har over 650.000 kunder i december. Så der har de ansatte vænnet sig til travlheden. Men snart melder en ny udfordring sig.

Den travleste tid, det er julen. Det kan vi også se på parkeringspladsen. Den er totalt stoppet. Fuldstændig.

Jens Ole Olling, ekspedient, Matas, Kolding Storcenter

- Nu er vi jo i den her gænge. Vi ved, når vi kommer, at der er travlt fra morgen til aften. Men at skulle skifte til ikke at have så travlt - det bliver svært, slutter Jens Ole Olling.

I følge Dansk Erhvervs prognose kommer hver dansker i snit til at bruge 1.450 kroner på julen.