Den søde juletid er også den svære juletid

Skilsmisse, stress og arbejdsløshed har sendt Jeanette Callesens økonomi til tælling.

Drømmen om en jul med gaver og god mad er en udfordring for en del familier. Økonomien kan ikke klare de ekstra udgifter til både julemad, godter og gaver til børnene. 

quote

Jeg er på dagpenge, så det kan kun lige løbe rundt til mig og børnene til kosten, så jeg har 0 kroner at holde jul for.

Jeanette Callesen, arbejdsløs, Kolding

De familier har mulighed for at søge om hjælp hos Mødrehjælpen. 

På nuværende tidspunkt alene i TV SYDs område har 1037 søgt om økonomisk hjælp, det er en stigning på 14 procent i forhold til samme tid sidste år.        

Hos mødrehjælpen kan man få 400 kroner til gave per barn og 300 kroner til julemiddag, hvis der er et barn i familien. 

Julen skal være hyggelig for Jeanette Callesens to små børn, så hun pynter op til den kommende højtid. Men økonomien er så trængt, at hun har søgt om julehjælp. 
Julen skal være hyggelig for Jeanette Callesens to små børn, så hun pynter op til den kommende højtid. Men økonomien er så trængt, at hun har søgt om julehjælp. 

100 kroner mere per barn, hvis der er flere end et barn i familien.

Ansøgeren skal have et lavt rådighedsbeløb og skal have været ude for en særlig hændelse i løbet af året, som gør hverdagen og økonomien svær at overskue. Det kan være ulykke, alvorlig sygdom, skilsmisse eller dødsfald i familien.

Skilsmisse, stress og et mistet arbejde

En af dem der har søgt, er Jeanette Callesen fra Kolding. Hun har pyntet op til jul, som hun har gjort det så mange gange før. Men i år er det hele anderledes. Årsagen er, at Jeanette i foråret ufrivilligt blev skilt, gik ned med stress, blev sygemeldt og derefter mistede sit job: 

quote

Pengene vil gøre hele forskellen. Så kan der blive gaver til børnene og lidt ekstra lækkert julemad, selvom det vigtigste selvfølgelig er, vi har det hyggeligt og rart sammen.

Jeanette Callesen, arbejdsløs, Kolding

- Jeg er på dagpenge, så det kan kun lige løbe rundt til mig og børnene til kosten, så jeg har 0 kroner at holde jul for. 

Hvert år deler mødrehjælpen penge ud til cirka 2.500 trængende. På nuværende tidspunkt har omkring 6.400 søgt økonomisk hjælp.

Hvis Jeanette Callesen er en af de heldige, og får tildelt julehjælp fra Mødrehjælpen, så får hun 1200 kroner. Om hun får pengene bliver afgjort i midten af december:

- Pengene vil gøre hele forskellen. Så kan der blive gaver til børnene og lidt ekstra lækkert julemad, selvom det vigtigste selvfølgelig er, vi har det hyggeligt og rart sammen.