TV der bevæger dig

Designskoleelev opfinder eget alfabet

Birk Marcus Hansen har bogstaveligt talt bygget videre på alfabetet. Han har designet et alternativt alfabet som skal vises frem på en designmesse i Milano.

01:50

Birk Marcus Hansen bygger et af bogstaverne i LEGO

1 af 2

"Betabetet" bliver det nye alfabet kaldt. Det er ét af seks projekter, der skal repræsentere Designskolen i Kolding på en designmesse i Milano til april.

- Hv-ord var et af mine hovedargumenter for overhovedet at lave det her. Det er spild af bogstaver at skrive hv i alle hv-ordene, så jeg ville ligesom sætte dem sammen, siger Birk Marcus Hansen.

Samarbejde med virksomhed

Hvert af de seks projekter designes i samarbejde med en virksomhed. Birk Marcus Hansen har helt bevidst slået sig sammen med LEGO.
Meningen med "Betabetet" er at undersøge om de sammenskrevne bogstaver gør det lettere og hurtigere at læse en tekst.

- Jeg ville gerne prøve at se, om jeg kunne styrke ordbilledet, det man typisk læser, når man er øvet læser. Man læser lige ordbilledet, man staver sig ikke igennem ordene. Man ser, det her, det ligner det ord, der har den betydning. Og så kan man læse videre, siger Birk Marcus Hansen.

Ifølge designeren er der dog et godt stykke vej, før Betabetet finder vej til dansk retskrivning. Så indtil videre må bogstaverne nøjes med at blive vist frem på den internationale designmesse i april.

Mest sete på tvsyd.dk