TV der bevæger dig

Designskolen får pelsværksted

Designskolen Kolding har indgået en partnerskabsaftale med Copenhagen Fur. Samarbejdet imellem Minkavlernes auktionshus og designskolen skal give mere viden om pels, design og bæredygtighed.

Designskolen Kolding skal forske i pels.

Samarbejdet betyder, at der skal etableres et pelsværksted på Designskolen, som bl.a. skal danne ramme om et forskningsprojekt om pels og bæredygtighed, ligesom der skal udvikles en grundlærebog i pelsbearbejdning og teknikker.

Målet er, at Designskolen Kolding skal bidrage til udviklingen af pelsbranchen. Og rektor på skolen, Elsebeth Gerner Nielsen, mener at netop bæredygtighed er noget af det mest centrale for mode og tekstilbranchen i dag.

- Pels som materiale har flere meget interessante og ubeskrevne bæredygtighedsaspekter. Materialet er naturligt, slidstærkt og et produkt der holder længere i forbrugernes garderober og går i arv, forklarer Elsebeth Gerner Nielsen.

I forbindelse med projektet bliver fire forskere de næste 14 måneder tilknyttet Designskolen Kolding. Gennem feltstudier, brugerundersøgelser og interviews skal de bl.a. kortlægge, hvem der vælger pelsen, hvorfor og hvilke følelser der er tilknyttet materialet for at kunne beskrive, hvordan bæredygtighed og pels hænger sammen.