Dieseltyve afsløret af SMS-sladrehank

En SMS-alarm på en dieseltank førte natten til onsdag til, at tre dieseltyve fra Litauen blev taget på fersk gerning i Lunderskov.

Sydøstjyllands Politi fik i nat gevinst, da en SMS-alarm monteret i dækslet til en dieseltank på en buldozer på en byggeplads i Lunderskov slog alarm om, at dieseltyve var på spil.

En patrulje kom hurtigt til området og stoppede en bil med de tre mænd fra Litauen og 110 liter diesel i bilen fordelt på flere dunke. I bilen var også udstyr til at suge brændstof op fra tanke. Det oplyser vagtchef Henrik Dam hos Sydøstjyllands Politi til TV SYD.

Det var opfindelsen Spycap, der viste sit værd. Det er Kalle Vinge fra Jelling, der står bag opfindelsen, som TV SYD fortalte om i december 2013.

Siden er den blevet sat i produktion af et århusiansk firma. Spycap er en lille dims, som sladrer, så snart nogen piller ved dækslet til diesel-tanken. Den sender simpelthen en sms, når dækslet røres bare en lille smule. Man kan ikke se, om et dæksel er sikret med Spycap, så dieseltyvene kan ikke gardere sig mod opdagelse. Og Spycap er så smart, at den også registrerer, hvis nogen slår på tanken - eller borer hul i den - så slår den også alarm.

Opfinderen Kalle Vinge arbejder til dagligt for entreprenør Henning Have, Vejen. Og det var faktisk diesel fra tanken på den buldozer, som Kalle Vinge arbejder med, som tyvene i nat tømte.

- Det er dejligt at få ram på sådanne tyveknægte. Heldigvis er min opfindelse ved at blive udbredt blandt entreprenører, så vi kan få stoppet de mange brændstof-tyverier, siger Kalle Vinge til TV SYD.