Dyrenes Beskyttelse om ulovlig import af hunde: - Straffen er for lille

Straffen for ulovligt at importere hunde, der lider overlast, er ikke høj nok, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

- Det er en hæmsko, at straffen er så lille.

Sådan lyder det fra Peter Heneberg fra Dyrenes Beskyttelse, der mener, at folk der importerer hunde ulovligt, har for nemt ved at fortsætte deres forretning, fordi de ofte får en bødestraf, der er til at betale.

Derfor så han gerne, at man hæver straffen for ulovlig import af hvalpe, når hvalpene lider overlast.

- Hvis man tjener 8.000 kroner pr. hvalp, så er det ikke unormalt, at de tjener op til 250.000 kroner over 12 måneder. Og så få et bødeforlæg på 27.000 kroner. Det er ikke proportionelt, mener han.

Lige nu kører en sag ved retten i Kolding, hvor tre mænd er tiltalt for ulovligt at importere minimum 115 hvalpe af racen Fransk Bulldog fra Polen til Danmark med henblik på at sælge til danske købere via sider som Den Blå Avis og GulogGratis. Men det er ikke et enkeltstående tilfælde. 

Problemet med handel med dyr er omfattende ifølge Dyrenes Beskyttelse, der sammen med sine søsterorganisationer i Europa vurderer, at det er den tredjemest indbringende kriminalitetsform i Danmark. Kun overgået af narkotika- og våbenhandel.

En illegal industri der får lov at fortsætte, fordi straffen er for lav, lyder det.

- I Dyrenes Beskyttelse arbejder vi aktivt for at få strafferammen hævet til seks år, sådan at en straf også har en afskrækkende effekt, sådan at færre dyr kommer til at lide under den her kriminalitetsform, siger Peter Heneberg fra Dyrenes Beskyttelse.

DF bakker op

Hos Dansk Folkeparti kan Hans Kristian Skibby fra Tørring godt sætte sig ind i forslaget fra Dyrenes Beskyttelse.

- De bødeforlæg, man oplever i dag, de er alt for små. Der er vi altså nødt til at sørge for, at bøden ligger nogenlunde i harmoni med de sorte penge, som er på markedet, og som folk putter i baglommen og får på uhæderlig vis, siger han.

Hans Kristian Skibby (DF) er enig med Dyrenes Beskyttelse i, at bøden i dag er for lav.
Hans Kristian Skibby (DF) er enig med Dyrenes Beskyttelse i, at bøden i dag er for lav.
Foto: Anne Bolding, TV SYD

Derfor vil de i Dansk Folkeparti foreslå, at man gør noget ved straffen for at importere hunde ulovligt til Danmark.

- Vi er nødt til at have bøderne op og have kontrol, og så i de helt grove sager, hvor folk kommer i konflikt med dyreværnsloven, så skal de selvfølgelig også have en betydelig større strafsanktion, mener han.