Efterskoler investerer stort for at tiltrække kritiske unge

Efterskolerne har i dag gjort sig til i håbet om at få nye elever til at starte på skolerne. De investerer mange penge for at tiltrække nye elever.

Efterskolerne bruger i disse år rigtig mange penge på at gøre sig attraktive for nye elever. Skolerne bygger ud og bliver større, så de kan tage sig godt ud, når de kritiske unge skal vælge efterskole.

De unge kunne i dag tage et blik på efterskolerne, da over 200 efterskoler landet over holdt åbent hus. Lunderskov Efterskole var en af dem, der inviterede indenfor.  De har udvidet meget de seneste år, og et helt nyt mediehus til 10 millioner kroner har blandt andet været med til at lokke flere elever til.

quote

Jeg vælger ikke skole ud fra faciliteterne, men det betyder helt klart noget for, hvor jeg gerne vil være.

Daniella Flórez, skoleelev, Fanø. 

- Det første år, vi havde filmlinjen, havde jeg seks elever. Nu har vi 70 elever, der laver filmproduktion, siger Thomas Stapel Melander, strategisk leder, Lunderskov Efterskole, til TV SYD.

Over 250 familier besøgte i dag Lunderskov Efterskole til Efterskolernes Dag. Daniella Flórez var en af dem, der kiggede indenfor på skolen. For hende betyder det noget, at skolen, hun skal gå på, har gode faciliteter.

- Det betyder noget, jeg er tilpas, og der er nogle rum, jeg kan lide at være i, hvor der ser pænt ud, siger hun.

Det vigtigste for Daniella Flórez er, at skolen har nogle gode valgfag, hun har lyst til at have. Men skolens faciliteter får betydning, når hun skal beslutte sig for, hvor hun skal gå i 10. klasse.

- Jeg vælger ikke skole ud fra faciliteterne, men det betyder helt klart noget for, hvor jeg gerne vil være, siger Daniella Flórez.