Ejer af nedstyrtet altan: Det er russisk roulette, og det kommer til at ske igen

Ejendommen har fået nye altaner og er sat til salg, og ejer, Martin Kristensen, skal aldrig have noget at gøre med gamle altaner igen.

Selvom politiet har besluttet at standse efterforskningen af altanulykken i sommer, hvor flere unge mennesker kom alvorligt til skade, tror ejeren af ejendommen, Martin Kristensen fra Kolding, ikke, at det er sidste gang, den slags sker.

- Jeg forstår ikke, at andre udlejere tør have lejere på deres originale altaner. Få dem spærret af og banket ned. Det er russisk roulette, og det kommer til at ske igen, siger han oven på dagens frifindelse fra Sydøstjyllands Politi.

Ingen kan straffes

Ulykken skete den 25. juli ved 21-tiden på Dr. Frichs Vej i Kolding. Her befandt flere unge mennesker sig på altanen, der pludselig styrtede sammen, hvorefter flere kom alvorligt til skade.

Denne altan på Dr. Frichs Vej i Kolding styrtede den 25. juli ned, mens flere unge mennesker befandt sig på den.
Denne altan på Dr. Frichs Vej i Kolding styrtede den 25. juli ned, mens flere unge mennesker befandt sig på den.
Foto: Henrik Jensen, TV2

Politiets tekniske undersøgelser viser, at selvom altanen ikke var i forsvarlig stand, kan der ikke placeres et strafferetsligt ansvar.

Ifølge politiet skyldes det, at fejlene ved altanen var skjulte inde i selve altankonstruktionen og i husets facade.

- Hvis man skal placere et strafferetsligt ansvar, så skal man enten have handlet uagtsomt eller forsætligt, fortæller Michael Møller Hansen, chefanklager hos Sydøstjyllands Politi og forklarer videre: 

- Uagtsomheden kan for eksempel bestå i, at man kan se med sit blotte øje, at den her altan er så uforsvarlig, at man ikke kan få nogen ud på den. Men det har vi ikke vurderet i den sag her, fordi skaden har siddet inde i selve altanen.

Et 18 uger langt mareridt

Ejendommens ejer Martin Kristensen er lettet over, at han nu har fået eksperternes ord for, at han ikke kunne se, at der var noget galt med altanen. Men han er stadig ked af, at de unge skulle udsættes for det, der skete.

quote

Jeg skal aldrig have noget at gøre med gamle altaner igen.

Martin Kristensen, udlejer

- De sidste 18 uger har været et mareridt, på grund af at man føler skyld over for de unge mennesker, der kom til skade. Men jeg kunne virkelig ikke vide, at den ville knække. Det var skjult i betonen, siger Martin Kristensen, der er lettet over, ingen blev dræbt, og at de unge stille og rolig kommer sig.

Valgt at sælge ejendommen

Martin Kristensen ejer kun den ene ejendom, som han nu har sat til salg. I en markant forbedret udgave end tidligere.

- Jeg sat nye altaner på nu, og ejendommen er sat til salg. Jeg skal aldrig have noget at gøre med gamle altaner igen, fortæller han og tilføjer:

- Der er 10.000 af den slags altaner i Danmark. Jeg havde to, og den ene var dårlig inde i betonen og knækkede. Oddsene var små, men jeg trak det korte strå alligevel, ærgrer han sig.