Elever fik besked 30 minutter før dimission: Udskudt efter fund af deltavariant

Fredag i sidste uge skulle eleverne i ti afgangsklasser på Munkensdam Gymnasium i Kolding modtage afgangsbeviser, men for Jacob Wiborg Olsen og klassekammeraterne i 3.b blev dimissionen pludselig skiftet ud med test og isolation.

Afgangseleverne i 3.b indtog onsdag pladserne i kantinen på Munkensdam Gymnasium i Kolding. De var den eneste klasse på årgangen, som i dag afholdt dimission.

De resterende ni afgangsklasser fik fredag i sidste uge deres eksamensbevis. Grunden til opdelingen skyldes en positiv coronatest, som fredag viste sig at være med deltavarianten.

quote

Jeg kunne se ud af vinduet, at der kom flere og flere gæster til skolen.

Per Møller, rektor, Munkensdam Gymnasium

For Jacob Wiborg Olsen fra 3.b blev fredagen derfor pludselig anderledes end forventet.

- Jeg var faktisk klar til at tage af sted. Min mor og far var også klar og havde taget fri, men så en halv time før, vi skal køre, kommer der en besked på min mobil, hvor der står, at vi ikke får lov til at komme med til dimission, og så tænkte jeg bare, what, fortæller afgangseleven, der efterfølgende skrev med klassekammeraterne i en fælles chat.

Tidspresset rektor

Det var en af pigerne i 3.b, der onsdag i sidste uge fik et positivt testsvar. I fredags viste svaret sig så at være med den smitsomme coronavariant.

Gymnasiets rektor Per Møller skulle derfor handle hurtigt.

- Jeg fik en besked om, at en elev i 3.b var testet positiv. Det var 20 minutter før, vi skulle holde den første af de to dimissioner, vi havde planlagt i løbet af fredagen. Så der var gode råd dyre. Vi kontaktede hotlinen, og jeg rådførte mig med dem, alt i mens jeg kunne kigge ud af vinduet og se, at der kom flere og flere gæster til skolen, siger Per Møller.

Han glæder sig dog over, at det lykkedes at gennemføre dimissionerne, og sommerferien giver plads til at få et overblik over den nye, smitsomme variant.

- Det dejlige er jo, at der er en ferie. Det giver lige et pusterum på en fire-fem uger til at finde ud af, hvad der er op og ned på den her deltavariant.

Varianten gør, at Styrelsen for Patientsikkerhed går et skridt videre i smitteopsporingen. Ifølge styrelsen skal nærkontakter til dem, der er nærkontakter til en smittet også isoleres.

Tømmermænd og test

For Jacob Wiborg Olsen har de seneste dage derfor stået på en masse coronatest, men der har også været plads til at fejre de rød-hvide studenterhuer.

- Vi har været afsted i to dage med vognen, og den har i hvert fald fået max gas. Det er også derfor, vi er lidt trætte i dag, siger han.