TV der bevæger dig

Enke overtog fabrik, fik succes, sælger nu for millioner

For ti år siden døde hendes mand. Hun overtog fabrikken. Nu har hun solgt for et millionbeløb.

Dykon i Lunderskov er solgt for et ukendt millionbeløb. Foto: Frederikke Langer, TV SYD

Dynefabrikken Dykon i Lunderskov er solgt til kapitalfonden Erhvervsinvest for et trecifret millionbeløb, skriver Børsen fredag.

Fonden køber 80 procent af aktierne for et ukendt beløb, men tilstrækkeligt til at sikre sælgerne, Camilla Birkegaard og Peter Bøgh Petersen, resten af livet, skriver avisen.

Dykon producerer dyner og puder under mærker som Ringsted Dun, Danica og Flora Danica.

Jeg er dybt taknemmelig, og jeg er sikker på, at der sidder en deroppe et eller andet sted og er yderst tilfreds.

 Camilla Birkegaard, ejer, Dykon, Lunderskov

Manden døde

I 2007 trådte Camilla Birkegaard ind som virksomhedens leder fra den ene dag til den anden, da ejeren af Dykon og hendes mand, Jens Fredholm, pludselig døde. Hun var ellers skolelærer og havde intet med fabrikken at gøre.

Hun allierede sig med it-manden Peter Bøgh Petersen, og sammen har de på ti år reddet Dykon fra fallittens rand til en succes. Det seneste regnskabsår viser et overskud på ti millioner kroner efter skat.

De to beholder hver 10 procent af Dykon, og de fortsætter begge i virksomheden, han som administrerende direktør, hun som HR-ansvarlig.

- Jeg er dybt taknemmelig, og jeg er sikker på, at der sidder en deroppe et eller andet sted og er yderst tilfreds, siger Camilla Birkegaard til Børsen.