Erhvervsuddannelse vil kapre elever tidligere

De forskellige uddannelsesinstitutioner kæmper for at få fat på eleverne. Et af stederne, hvor de er meget aktive, er IBC i Kolding.

Normalt sker det i januar måned. Men i år er det årlige åbent hus-arrangement på IBC flyttet til november.

Årsagen skal findes blandt de unge. Ungdomsårgange er små i disse år. Det betyder, at ungdomsuddannelserne kæmper om færre støttekroner og de samme få elever. Lige nu vælger kun godt 12 procent af de unge i Kolding Kommune en erhvervsuddannelse. Uddannelsescenteret IBC holder derfor tirsdag åbent hus for at kapre nye elever til 2016.

- Vi mangler elever på erhvervsuddannelserne, og vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft i fremtiden, så vi håber, at især mødrene kan se, at deres små pus har en rigtig stor fremtid med en erhvervsuddannelse, siger Michael Lauridsen, der er uddannelseschef for IBC’s erhvervsuddannelser, og som altså er en af hovedarkitekterne bag den offensive strategi, der skal konkurrere med det almene gymnasiums popularitet.

Venstres uddannelsesordfører på Christiansborg, Anni Matthiesen, mener dog, at det ville være bedre, hvis uddannelserne brugte mere tid på hinanden i stedet for at kæmpe om de samme unge.

- Set udefra kan man godt tænke over, at der bliver puttet rigtig mange reklamekroner for nu at få de unge ind i butikken – og der må jeg da sige, at det er klart, at hvis man kigger på, at det jo også er skattekroner, der bliver anvendt til det, så kunne man ønske sig, at man nogle steder forsøgte at samarbejde, siger Anni Matthiesen.

73,9 procent af eleverne fra 9. og 10. klasse vælger en gymnasial uddannelse som 1. prioritet, mens blot 18,5 procent vælger en erhvervsfaglig uddannelse.

Anni Matthiesen mener uddannelserne skal fokusere på samarbejde.