Et batteri eksploderede i hovedet på Robert Jakobsen

Da Robert Jakobsen fra Grindsted skulle tænde et fyrværkeri-batteri nytårsnat, eksploderede det i hovedet på ham: -Jeg holdt mig bare for øjet og tænkte: Nu er jeg nok blevet blind.

- Jeg skulle tænde et batteri, og lige så snart jeg tændte det, sprang det op i øjet på mig. Så holdt jeg mig bare for øjet og tænkte: Nu er jeg nok blevet blind, fortæller Robert Jakobsen på briksen på skadestuen i Kolding.

Lykkeligvis er det ikke gået så galt. Robert Jakobsen blev ramt på kinden lige under øjet, og har fået en flænge. Øjet er intakt:

- Jeg har været meget heldig. Den har heldigvis kun ramt mig på kinden. Jeg kan se ud af øjet og se alle detaljer med det øje. 

Jeg har lært en ting ved det. Jeg fyrer aldrig fyrværkeri af mere. Jeg skal ikke udfordre skæbnen.
Jeg har lært en ting ved det. Jeg fyrer aldrig fyrværkeri af mere. Jeg skal ikke udfordre skæbnen.

I alt ni mennesker har nytårsnat været forbi skadestuen på akutsygehuset i Kolding. Fire personer har fået mindre øjenskader, to personer har fået forbrændinger på hænderne. Derudover har det været en forbrænding på en skulder og en hage.

Der er ingen meldinger om alvorligt tilskadekomne, eller personer der får alvorlige mén efter ulykkerne.

Selvom Robert Jakobsen har været heldig, så rør han ikke fyrværkeri igen:

- Jeg har lært en ting ved det. Jeg fyrer aldrig fyrværkeri af mere. Jeg skal ikke udfordre skæbnen. 

Esbjerg: Seks personer er blevet behandlet for fyrværkeriskader

På Sydvestjyske Sygehus i Esbjerg har de i løbet af nytårsaften og nat behandlet seks personer mellem fire år og 35 år, som er kommet til skade med nytårskrudt.

En 11-årig dreng måtte overføres til Odense Universitetshospital med en alvorlig øjenskade, fortæller ledende oversygeplejerske ved Sydvestjyske Sygehus Christian Jørgensen til TV SYD:

- Vi har også haft en fireårig tysk pige forbi skadestuen. Hun måtte behandles for lettere ansigtsforbrændinger, og så har vi haft et par håndskader og sårskader. Alle skader er opstået i forbindelse med håndtering af nytårskrudt.

Christian Jørgensen fortæller også, at en del mennesker har været forbi skadestuen på grund af både faldskader og skader efter vold:

- Der er åbenbart mange, som har slået på tæven i nat, så vi har også måtte behandle en del skader efter vold.

I dagene op til nytårsaften, er der meldinger og fire skader efter fyrværkeri i det vestjyske - heraf er der tale om en alvorlig øjenskade. Det fik Christian Jørgensen sammen med et samlet beredskab i Syd- og Sønderjylland til at gå ud og advare om det farlige krudt. 

Aabenraa: Seks personer - heraf fire børn - måtte på skadestuen

Afdelingslæge på ortopædkirugisk afsnit på Sygehus Sønderjylland Victoria Schmiegelow fortæller til TV SYD, at der har været seks personer forbi skadetuen med fyrværkeriskader.

Heraf er de fire børn, der alle er blevet ramt af en raket i hovedet. En 10-årig fik holdt en bombe i hånden, mens den gik af. 

- Han har ikke fået synlige skader, men han har lidt besvær med at bevæge fingrene, så han skal undersøges nærmere, fortæller Victoria Schmiegelow til TV SYD, og fortsætter:

- Vi har også haft en mand i 20'erne som blev ramt af en raket i hovedet, og har fået brændt sit skæg af, fået et flækket øjenbryn og en knækket tand. heldigvis bar han sikkerhesbriller, så hans øjne er intakte. 

Horsens: 10 personer til behandling for fyrværkeriskader 

Det blev en travl nat på skadestuen i Horsens. Ti personer måtte nytårsnat behandles for fyrværkeriskader, som både omfatter øjenskader, brandsår og mistede tænder.

- Det har været en travl aften, hvor der har været 10 skader med fyrværkeri. Men selvom der har været travlt, så har der endnu ikke været nogen alvorlige skader, siger Lene Hass, der er sygeplejerske på Akutafdelingen på Regionshospitalet i Horsens til TV2 Østjylland.

Lene Hass fortæller, at patienterne primært kommet til skade med batterier, og at folk har generelt ikke været ret gode bruge deres sikkerhedsbriller.

Der er ingen meldinger om alvorlige øjenskader, og alle skader har kunnet behandles på skadestuen, siger Lene Hass.

Flere vil søge behandling på skadestuen i løbet af 1. januar

Lige nu venter man rundt omkring på skadestuerne på, at folk vågner, og på flere af akutmodtagelserne forventer man, at der i løbet årets første dag vil melde sig flere folk med skader.

- Folk skal lige vågne, og så vil der være nogle, som har brug for at komme forbi skadestuen til behandling for en skade, som de har pådraget sig i løbet af nytårsaften eller -nat, det viser al erfaring, siger Christian Jørgensen fra Sydvestjysk Sygehus.