TV der bevæger dig

Europa-parlament vrager Messerschmidt og vælger Dohrmann

EU-Parlamentets store grupper vragede dansk stemmesluger til tillidspost. Jørn Dohrmann fra Vamdrup blev indsat i stedet.

Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann er torsdag morgen blevet valgt til formand for Europaparlamentets delegation for forholdet til blandt andet Schweiz, Norge og Island. Foto: TV SYD

Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann er torsdag morgen blevet valgt til formand for Europaparlamentets delegation for forholdet til blandt andet Schweiz, Norge og Island som erstatning for Morten Messerschmidt, der blev vraget af de store grupper. Det skriver Ritzau.

Dohrmann blev valgt uden afstemning efter at være blevet udspurgt om sin holdning til EU's Schengensamarbejde og bedt om at forsikre, at han vil give udtryk for flertallets holdning, når han taler på vegne af delegationen.

Morten Messerschmidts udlægning af forløbet lyder, at han er "godt tilfreds" med, at Dansk Folkeparti i sidste ende fik posten, "selvom man sagde, at man ikke ville have en formand, der gik ind for national grænsekontrol."

- Jeg synes, at det er lidt af en sejr og lidt af en præstation, siger Messerschmidt og understreger, at han ikke ville give "køb på sine holdninger".

- Når nu omstændighederne var, som de var, hvor EPP var så splittet, og man åbenbart ikke kan sige, at et ord er et ord, så er jeg ganske godt tilfreds med, at Jørn tager posten.

Udskiftningen er sket efter halvanden uges intenst lobbyarbejde, hvor Messerschmidt forgæves har forsøgt at få de to store grupper - de borgerlige i EPP og socialdemokraterne i S&D - til at omgøre deres beslutning fra sidste uge om at vrage ham til posten.