TV der bevæger dig

EUs fødselsdag fik lokalpolitikere på gaden

Lørdag var det 60 år siden EU´s grundlov, Romtraktaten, blev underskrevet. Det blev også fejret på gågaden i Kolding, hvor ja-partierne uddelte EU-kage.

EUs 60 års fødselsdag blev fejret på gaden i Kolding lørdag formiddag. Foto: Vibeke Marcussen, TV SYD

Lørdag var det seks årtier siden EU, der indtil 1993 hed EF, blev etableret med underskrivningen af Romtraktaten.

Siden er der sket meget. Mange lande er kommet til, og Storbritannien har meldt sig ud. Men alt i alt har EU gjort det meget godt – det mener de danske ja-partier i hvert fald. Derfor var de også på gaden i Kolding for at fejre fødselaren lørdag.

- Der er rigtig mange gode ting ved EU til trods for, at der også er negative ting. EU har været med til at skabe fred i Europa, og vi har skubbet krigen langt væk fra os. Det, synes vi, er en rigtig god ting, siger Knud Erik Langhoff, der er gruppeformand for Det Konservative Folkepart i Kolding, til TV SYD.

Unionen er da også igennem tiden blevet anerkendt for dets gode arbejde. F.eks. blev EU i 2012 tildelt Nobels Fredspris for i over seks årtier at have bidraget til fred og forsoning, demokrati og menneskerettigheder i Europa.

- Til trods for at EU laver rigtig mange forordninger som irriterer os i hverdagen, så er der altså grundlæggende noget rigtig godt ved EU, siger Knud Erik Langhoff til TV SYD.

Mest sete på tvsyd.dk